GERAARDSBERGEN - Opendeurweekend Vlaams Zweefvliegcentrum Phoenix lokte een massa volk

GERAARDSBERGEN - Opendeurweekend Vlaams Zweefvliegcentrum Phoenix lokte een massa volk

890dwkijk2w33opendeurweekend-vlaams-zweefvliegcentrum-phoenix-lokte-een-massa-volk
 

Reeds voor de 22e maal richtte het Vlaams Zweefvliegcentrum Phoenix haar opendeurweekend in. De zweefvliegclub stelt zich van bij haar oprichting tot doel de zweefvliegsport in al haar facetten betaalbaar en toegankelijk te maken voor het grote publiek. Getuige hiervan zijn de vele studenten en scholieren die ze onder hun leden mogen rekenen.

 

Tijdens het opendeurweekend organiseerde Phoenix voor de 13de maal simultaan een Internationale Tailwheel Meet. Dit is een treffen van oldtimervliegtuigen van het staartwiel-type met deelnemers uit binnen- en buitenland.

 

Dit jaar tal van klassiekers zoals de Piper Cub, Stinson, SV4, DH Chipmunck, Harvard T-6 en andere te bewonderen. De talrijke demonstratievluchten zweefvliegen werden afgewisseld met het komen en gaan van deze prachtige oldtimervliegtuigen.

 

Als kers op de taart was er zaterdagavond tijdens opendeur een fly by van de nieuwste multi -role heli van de Luchtmacht de NH90 TTH, tevens de opvolger van de Seaking, die aan zijn afscheidstournee bezig is . Die kwam van een airshow in Nederland en passeerde op de terugweg naar zijn thuisbasis Bevekom over Overboelare.

 

Door de prachtige ligging van het vliegveld en de aangename sfeer die er heerst, kreeg de Tailwheel Meet een eigen reputatie tot ver buiten de landsgrenzen.

 

Zweefvliegcentrum Phoenix heeft sinds enkele jaren er voor gekozen om een peterschap voor deze Tailwheel Meet toe te kennen aan een persoon of vereniging die zich verdienstelijk maakt in de luchtvaart en op die manier als rolmodel kan fungeren voor jongeren die zich aangetrokken voelen tot de vliegerij en hier misschien later hun job van willen maken.

 

Dit jaar ging het peterschap naar Kurt Plyson. Kurt zet zich al jaren in voor de kleine luchtvaart door het organiseren van prachtige events rond historische vliegtuigen.

 

Ook nu was er opnieuw een heus WO2-kamp opgesteld op het vliegveld van Overboelare. Allerhande prachtig gerestaureerde voertuigen maken er hun opwachting en de Luchtmacht zorgde voor een Statische display van een F16 en infostand.

 

Omdat de huidige generatie jongeren de eerste is van wie de ouders geen band hebben gehad met Defensie door middel van de dienstplicht trachten ze . een  draagvlak te creëren voor de operaties die ze doen, voor de investeringen die ze nodig hebben om hun opdrachten te blijven uitoefenen. Tevens wil defensie  ook de relevantie van het luchtwapen aantonen als gewapende arm van de regering. Naast het creëren van draagvlak, willen ze jongeren, meisjes en jongens, warm maken voor een loopbaan bij Defensie. Vroeger nodigden ze de jongeren uit naar hun basissen maar nu zetten ze een bijkomende eerst stap door naar de jeugd toe te gaan. Zo gaat Defensie scholen en grote evenementen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 aug 2018
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief