Lokale producten op kamp van GERAARDSBERGse jeugdverenigingen

Lokale producten op kamp van GERAARDSBERGse jeugdverenigingen

Ksageraardsbergenaanhetvuur
 

Elk jaar brengt schepen van jeugd Fernand Van Trimpont een bezoek aan enkele jeugdbewegingen die op kamp zijn. Dit jaar waren Chiro Sint-Bartel, KSA Geraardsbergen en Chiro Moevia aan de beurt.

 

“Op kamp voel je het kloppend hart van de jeugdbeweging”, zegt de schepen van jeugd. “Je leert de leiding en de kookouders goed kennen en voelt heel snel de werking van de vereniging aan”.

 

Maar er is meer. Sinds 2016 stimuleren we de jeugdbewegingen om duurzamer op kamp te gaan. Vorig jaar kreeg elke jeugdbeweging een pakket ecologische schoonmaakmiddelen en inspiratie voor spelen rond dit thema mee.

 

Lokale producten op kamp

Dit jaar bracht de jeugddienst het thema ‘eten en drinken’ onder de aandacht en werden de jeugdbewegingen geholpen om te kiezen voor streekeigen, lokale, seizoensgebonden en (h)eerlijke producten.

 

“Per jeugdbeweging werd een overzicht bezorgd van de verkooppunten van biologische, lokale en/of fair trade producten in de buurt van hun kampplaats. En als kers op de taart werden nog enkele duurzame recepten bezorgd”, aldus schepen Fernand Van Trimpont.

 

Line Herregods, volwassen begeleidster van Chiro Sint-Bartel is alvast enthousiast. “We gebruiken de ecologische producten en deden een oproep aan de ouders om op bezoekdag zelf borden en bestek mee te brengen. En onze groenten komen van bij de lokale boer.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 aug 2018
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief