GERAARDSBERGEN - Forse investeringen wegen op financiën

GERAARDSBERGEN - Forse investeringen wegen op financiën

Def-dsc7490-1

Tijdens de gemeenteraad van vorige dinsdag werd de stadsrekening 2017 besproken. Schepen van Financiën Ann Panis (Open VLD) gaf op een duidelijke manier uitleg over de cijfers en vooral over de evenwichten die elk jaar moeten bewaakt worden namelijk het resultaat op kasbasis en de autofinancieringsmarge. Deze marge moet enkel in het laatste jaar van de legislatuur positief zijn maar dankzij de goede resultaten van de vorige jaren is de AFM al enkele jaren positief. Het resultaat op kasbasis is de laatste jaren ook goed geëvolueerd behalve in 2017 doordat er geen leningen werden opgenomen ; dit zal pas in 2018 gebeuren wanneer we de afrekeningen zullen krijgen van enerzijds de bouw van het kenniscentrum (bibliotheek) en de nieuwe sporthal.

 

“Voor investeringen van deze omvang is het uiteraard meer opportuun om over te schakelen naar lange termijn kredieten, aldus schepen Panis. De schuldgraad per inwoner viel de laatste jaren altijd mee maar door deze investeringen zal die in de toekomst licht stijgen. We kunnen immers geen omelet bakken zonder de eieren te breken. Het kenniscentrum zal ons ongeveer 7.850.000 euro kosten en de nieuwe sportinfrastructuur 6.292.000 euro (min 940.000 euro subsidies).

 

Ik hoop dat de inwoners van Geraardsbergen goed beseffen wat voor een financiële inspanning en puzzelwerk we hiervoor moeten doen. Maar aangezien de burgers hier reeds jaren voor hebben gepleit, hebben we ervoor gezorgd dat we dit tijdens deze legislatuur financieel rond konden krijgen. Maar het vergt veel energie om ervoor te zorgen dat geen enkele dienst over zijn budget gaat. Geloof me vrij … dit is geen sinecure ! Maar het lukt omdat iedereen ondertussen weet hoe belangrijk de combinatie besparen én investeren is. Al bij al valt de evolutie in de rekeningen 2014-2017 goed mee. Laat ons niet vergeten dat wij steeds minder inkomsten hebben en dat de hogere overheid ons belast met vele nieuwe taken die meestal geld kosten”.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 sep 2018
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy Godaert | 14 okt 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy Godaert | 30 sep 2019
Jimmy Godaert | 24 sep 2019

archief