GERAARDSBERGEN - Renovatie Abdijpark weldra van start

GERAARDSBERGEN - Renovatie Abdijpark weldra van start

5b882c09-84da-471b-aec9-e78b0ecedb79_original

De langverwachte renovatie van het abdijpark gaat van start op maandag 19 november 2018. De eerste fase van de renovatie zal 75 werkdagen duren en de kostprijs bedraagt ruim 600.000 euro.

 

De werken omvatten onder andere het vernieuwen van de paden en wegenis, heraanleg van een groot deel van de gazonzone, aanplanten van diverse soorten bomen, heesters, kruidachtigen, stinzen en bolgewassen. Het verder opruimen van het park dat vorige winter reeds door de Groendienst van de stad werd aangevat wordt ook in deze fase afgerond.

 

Voor de jongeren wordt een speelgoot met water en diverse houten speelconstructies aangelegd. Ook de erfgoedwaarde van het park wordt nieuw leven ingeblazen door een uitbeelding van de oude kerkmuur, de kloostergang en de middeleeuwse stadsomwalling. De elementen voor de kloostergang alsook nieuwe zitbanken worden vervaardigd door het Koninklijk Atheneum en het Technisch Instituut Sint-Jozef.

 

Samen met de renovatie wordt tevens waar nodig de openbare verlichting vernieuwd en zal voor camerabewaking worden gezorgd.

 

De aannemer is Wannijn uit Kluisbergen, die destijds ook de Vesten met succes heeft gerenoveerd. Het project wordt begeleid door studiebureau Fris in het Landschap uit Gent.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 sep 2018
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief