GERAARDSBERGEN - Kunstacademie organiseert kunstinitiatie in naschoolse opvang van basisscholen

GERAARDSBERGEN - Kunstacademie organiseert kunstinitiatie in naschoolse opvang van basisscholen

Dscf0016-1
 

In 7 basisscholen in Geraardsbergen kunnen kinderen na schooltijd een cursus van de Kunstacademie volgen. Het is opnieuw een initiatief dat kunstonderwijs toegankelijker maakt voor alle kinderen van Geraardsbergen.

 

Vanaf september geeft een nieuw decreet het deeltijds kunstonderwijs (DKO) meer autonomie om het aanbod te verruimen, te verdiepen en af te stemmen op de lokale interesses.

 

“In Geraardsbergen hebben wij onmiddellijk initiatief genomen om ons aanbod voor jonge kinderen van 6 en 7 jaar samen met de dagscholen te verruimen,” vertelt directeur Marc Van den Borre, “door kunstonderwijs te organiseren na schooltijd in de basisschool. Tijdens de zomer heeft minister Crevits deze plannen finaal goedgekeurd zodat vanaf deze week in 7 scholen na schooltijd door onze kunstdocenten muziekinitiatie en toneelinitiatie zal gegeven worden voor kinderen van de eerste graad.”

 

Kansen geven aan de jonge bevolking van Geraardsbergen en Lierde om dichtbij huis hun weg te zoeken via kunst, is de doelstelling van dit project. Muzische vorming is zeer belangrijk in de ontwikkeling, weet de directeur: “Via kunst leer je nadenken over je omgeving, leer je luisteren naar anderen en met verschillen omgaan. Dat is niet vanzelfsprekend in onze complexe maatschappij, “ zegt hij, “en juist daarom willen wij deze stappen zetten naar jonge mensen. Wij willen jongeren laten proeven van kunst en hen ruimte en tijd geven die nodig is voor deze zoektocht.”

 

Directeur Van den Borre hoopt in de toekomst ook de banden met secundair onderwijs en volwassenenonderwijs nauwer aan te halen. “Vanaf september 2019 zullen de mogelijkheden om samen te werken nog verder uitgebreid worden,” zegt hij, “ook projecten in de schooluren van dagonderwijs en volgens hun en ons pedagogisch project zullen dan mogelijk zijn.”

 

“Met deze unieke samenwerking met de scholen in onze deelgemeenten tonen we aan de kunstacademie een echte trendsetter is in het onderwijslandschap. Dit initiatief zal een kwalitatieve invulling zijn van de na-opvang in de scholen, aanzetten tot talentontwikkeling en een mooie toeleiding naar onze kunstacademie zijn”, aldus een fiere schepen van onderwijs Fernand Van Trimpont.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 sep 2018
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy Godaert | 18 jun 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief