GERAARDSBERGEN - 30 jaar reuzengilde wordt gevierd met boek, nieuw lied, film en komedie

C21

GERAARDSBERGEN - 30 jaar reuzengilde wordt gevierd met boek, nieuw lied, film en komedie

1057620_201809200926400679931
 

In de raadzaal van het stadhuis werd het boek over 30 jaar reuzengilde voorgesteld. Na een intensieve periode van anderhalf jaar opzoeken, interviewen, inscannen van documenten en schrijven konden de fiere makers van het boek, Mathieu Stukkens en Dean De Smet, eindelijk hun creatie tonen aan het publiek.

 

Mathieu: “ Het is een leuk familieboek geworden dat aangenaam is om te doorbladeren. Het is zeker niet onze bedoeling geweest om een zwaar academisch werk te maken, maar om een boek voor te stellen dat jong en oud kan bekoren. We hopen zo dat ook jongeren gaan houden van  het unieke erfgoed dat ons reuzentrio is.“

 

Dean: “ Het boek biedt naast een korte historiek over het ontstaan van onze reuzen, vooral veel aandacht over een bewogen 30 jaar reuzengilde, met in het bijzonder een kijk op de laatste paar jaar waar de gilde en de reuzen een serieuze boost hebben gekregen. Er wordt ook dieper ingegaan op de opbouw van een reus en we geven ook een overzicht van de meest memorabele uitstappen. Afsluiten doen we met enkele leuke wist je datjes. “

 

Het opzet van het boek was om vooral te focussen op de dragers. Op de voorstelling werden de dragers dan ook uitgebreid bedankt. Schepen Kristin Vangeyte prees hen voor hun zorg en liefde voor dit belangrijk stukje erfgoed. Ook de makers van het boek hadden niets dan lof voor de vele generaties reuzendragers en afgaande op het lange applaus van het massaal opgekomen publiek waren die het daar helemaal mee eens.

 

Reus Goliath (gespeeld door acteur Philip De Temmerman) en Kinneke Baba (gespeeld door Chantal Van Ongevalle) spraken de dragers toe om hen te bedanken voor al die jaren inzet. Goliath:” Het zijn de dragers die ons een hart geven.” Kinneke Baba: “ Ons ma zegt altijd dat wij zonder dragers maar 3 stijve aangeklede manden zijn.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 sep 2018
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 08 mrt 2024

archief