Oud-leerling GO! Atheneum GERAARDSBERGEN neemt vliegende start

C21

Oud-leerling GO! Atheneum GERAARDSBERGEN neemt vliegende start

Jim_9882
 

De naam Casper Haelterman doet allicht een belletje rinkelen. Iets meer dan een jaar geleden kwam deze 19-jarige voor het eerst massaal in de pers. Hij stond immers op het punt om de jongste lijnpiloot van België te worden. Vandaag kwam hij knap uitgedost langs op zijn voormalige middelbare school, GO! Atheneum Geraardsbergen, om trots de strepen op zijn schouder te tonen.

 

Casper werkt momenteel fulltime voor de vliegmaatschappij Ryanair. Hij kon hier aan de slag nadat hij zijn opleiding tot piloot in de Ostend Air College volbracht had. Nadien moest hij 200 vlieguren op de teller hebben, alvorens hij het examen tot commercieel piloot kon afleggen. Iets waar hij vlot in slaagde, waarna hij vanuit zijn basis Girona dagelijks vluchten mag volbrengen voor de Ierse, meest gekende, lagekostenluchtvaartmaatschappij.

 

“Als directeur doet het mij vanzelfsprekend een groot plezier om oud-leerlingen opnieuw te mogen ontvangen. Het was zeer fijn om Casper te begeleiden in het secundair onderwijs bij het uitwerken van zijn talenten en bij het behalen van zijn droom. Dat Casper het nu al tot piloot geschopt heeft, is een bevestiging van het kwaliteitsvol onderwijs dat wij leveren. We hopen dat hij ons regelmatig nog eens een bezoekje brengt en zijn ervaringen komt delen, zeker nu hij de kans krijgt om vanaf november vanuit de basis van Tenerife te vliegen. Met de oprichting van de Deltaklas dit schooljaar in de Middenschool en in ons atheneum willen we leerlingen zoals Casper in de toekomst extra uitdagen en hen ondersteunen bij het verwezenlijken van hun droom”, aldus directeur Persoons.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 sep 2018
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 08 mrt 2024

archief