GERAARDSBERGEN - Leerlingen ‘Integrale Veiligheid’ van het Atheneum krijgen lessen over slachtofferbegeleiding en speurhonden

GERAARDSBERGEN - Leerlingen ‘Integrale Veiligheid’ van het Atheneum krijgen lessen over slachtofferbegeleiding en speurhonden

Speurhond-ka-geraardsbergen-1
 

Tijdens de les ‘politie’ kregen de leerlingen uit de richting integrale veiligheid van het GO! Atheneum Geraardsbergen een gastles van Charlotte Heirman, maatschappelijk werker en hondengeleider van reddingshonden, over de specifieke rol van een maatschappelijk werker binnen het politiewerk. Het tweede luik van de gastles van mevr. Heirman ging over de opleiding, training en het zoekwerk met speurhonden.

 

De belangrijkste taak van een maatschappelijk werker binnen de politie is het doorverwijzen van slachtoffers naar de juiste instanties. Daarnaast stonden de leerlingen ook eens stil bij het slechtnieuwsgesprek waarbij de maatschappelijk werker als slachtofferbejegenaar moet optreden. Uiteraard passeerden ook termen als meldingsplicht, beroepsgeheim en werd ook de moeilijke relatie tussen persvrijheid en deontologie besproken.

 

Voor het tweede deel werd border collie ‘Luna’ opgetrommeld, die wordt opgeleid om slachtoffers te zoeken. Als afsluiter werden er ook spelvormen getoond waarbij de leerlingen met eigen ogen konden aanschouwen hoe een echte speurhond zijn opdracht kan uitvoeren.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 sep 2018
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy Godaert | 23 mei 2020

archief