GERAARDSBERGEN - Muziekcafé Boogiewoogie wordt 30 (1988 – 2018)

GERAARDSBERGEN - Muziekcafé Boogiewoogie wordt 30 (1988 – 2018)

890dwfrontw41muziekcafc3a9-boogiewoogie-wordt-30-1988-e28093-2018
 

Het is even schrikken voor Frank Jacobs, de man van Aspelare. Als hij achterom kijkt, beseft hij dat zijn “bruine kroeg” ondertussen al 30 jaar een vaste waarde is in het cafébestand van Geraardsbergen. En niet zomaar een café of gelagzaal… Verrezen uit de as van legendarische voorgangers als “Floeren” en “Chip” is er een lange weg afgelegd.

 

Om het 30 jarig bestaan van de muziekkroeg te vieren heeft  het organisatiecomité “De vrienden van Den Boogie” een gevarieerd programma, waarmee ze alle aspecten van de veelzijdige activiteiten die Frank meester is  wensen te bestrijken in elkaar gebokst. Het volledige programma vind u op de site: https://musicclubboogiewoogie.wordpress.com/

 

Geschiedenis

Als muziekcafé pur sang heeft de Boogie in de loop der jaren een stevige reputatie opgebouwd als concertclub. Ontelbaar zijn de namen van (internationale) topmuzikanten die hier ooit aantraden, hun debuut maakten, dikwijls uit sympathie en voor een symbolische vergoeding en ook omdat ze wisten dat dit café een professionele klank- en lichtinstallatie heeft.

 

Aan deze toog werd ook “Giesbaargs van ’t Vat” geboren, een gezelschap dat de Geraardsbergse streektaal promoot met ludieke optredens en liedjes. Van inburgering gesproken! Boogiewoogie was ook jarenlang thuisbasis en trouwe partner van MuurRock en metal festival BlackOut Bash.

 

Het is duidelijk dat elk muziekgenre aan bod komt, maar laat ons ook eerlijk zijn, de betere (hard)rock, (Chicago)blues en levensmuziek dragen zijn voorkeur weg. Niettemin, dikwijls zijn de klanten aan zet en is het Boogietime! Vaste waarden zijn de nacht van de klassieke muziek en de top 100 aller tijden. Tijdens de winterfoor, met Krakelingen en de eerste toog, is Boogiewoogie de jaarlijkse ontmoetingsplaats van uitgeweken Giesbaargeneirs.

 

Deze kroeg wordt evenzeer gesmaakt om zijn ongedwongen karakter, waar elke bezoeker welkom is, ongeacht zijn overtuiging. Jong en oud, de afterwork-drinkers, de meerwaardezoekers, de minder haastige pendelaar, de voorbijganger, de avondwandelaar, buren en vrienden, de levensgenieters…

 

Frank is van alle markten thuis: gelauwerd (concert) fotograaf, concertverslaggever, cultuurkenner, web designer, pionier op het vlak van elektronische verwerking muziek, maar evenzeer koestert hij vinyl.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 okt 2018
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy Godaert | 18 jun 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief