GERAARDSBERGEN - Skatehappening op de plage lokt 150 skaters

GERAARDSBERGEN - Skatehappening op de plage lokt 150 skaters

Img_1786
 

Dit weekend organiseerde Michael De Winne met team van Everything Else en Raion een grote skatewedstrijd op het skateplein aan de plage.

 

De belangstelling was bijzonder groot. Meer dan 150 skaters kwamen afgezakt naar de plage. “We begonnen in de voormiddag met een beginners initiatie, want we vinden het belangrijk om ook nieuwe jonge skaters aan te trekken”, zegt Michael.  “Eindigen deden we met enkele mooie demo’s van gevorderde skaters. Dankzij de sponsors werden mooie prijzen voorzien en werd de dag op een mooie manier afgesloten. Het was ook fijn om te zien dat vele mensen even kwamen kijken om onze skate-kunsten te bewonderen!”

 

Jeugdcultuur

Dit skate-evenement werd ondersteund door de jeugddienst van de stad. Jongeren die jeugdcultuurprojecten willen organiseren kunnen hiervoor aankloppen bij de jeugddienst. De skatecultuur is een belangrijke jeugdcultuurgroep. Dat merkte je zondag aan de hoge opkomst van Geraardsbergse skaters.

 

Voorbeeld Jeugdparticipatie

Schepen van jeugd Fernand Van Trimpont: “Door de skaters van bij het begin van het traject te bevragen verhoogden we hun betrokkenheid.”

 

De skaters leerden elkaar kennen, mochten zelf het ontwerp van het skateterrein tekenen en werden nauw geconsulteerd bij de bouw ervan. Ze beschouwen The Hills als hun park, waar ze hun ding mogen doen en zich dus thuisvoelen. Op die manier dragen ze ook zorg van hun park.

 

“De manier waarop dat we de bouw, betrokkenheid en opvolging van dit park aanpakken wordt alom geprezen als voorbeeld van jeugdparticipatie”, weet schepen van jeugd Fernand Van Trimpont.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 okt 2018
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy Godaert | 23 mei 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy Godaert | 12 mei 2019
Jimmy Godaert | 05 mei 2019

archief