Politieke lijsttrekkers debatteren onder leiding van leerlingen GO! Atheneum GERAARDSBERGEN over toekomst stad

Politieke lijsttrekkers debatteren onder leiding van leerlingen GO! Atheneum GERAARDSBERGEN over toekomst stad

Jim_9993
 

Het GO! Atheneum Geraardsbergen nodigde de lijsttrekkers uit van alle politieke partijen die momenteel campagne voeren in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen in Geraardsbergen. De opkomst was indrukwekkend: de leerlingen van het zevende jaar BSO en de leerlingen uit ‘Humane Wetenschappen’ kregen met burgemeester Guido De Padt (Open VLD), Fernand Van Trimpont (CD&V), Emma Van Der Maelen (SP.A), Johan Piron (N-VA), Patrick Franceus (Groen), Hans De Gent (Vlaams Belang) en Nick Dobbelaere (PVDA) alle grote kandidaten over de vloer.

 

Onder leiding van leerkrachten Inge Godelie en Stijn Moulaert hadden de leerlingen via een grote enquête vooraf de thema’s voor het debat bepaald. Mobiliteit, veiligheid en kinderarmoede waren de drie hoofdthema’s waarover vrank en vrij gediscussieerd werd. Het debat werd volledig gemodereerd door de leerlingen, die streng de tijd in het oog hielden en ervoor zorgden dat elke partij evenveel aan bod kon komen. Het volledige debat werd opgenomen door Thibo De Pril (7 EI) die als jonge elektriciteitsstudent ook verantwoordelijk was voor het geluid.

 

Het GO! Atheneum Geraardsbergen wil de jonge leerlingen met dit initiatief helpen bij het bewust uitbrengen van hun stem tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Uiteraard krijgen de leerlingen ook nog heel wat lessen rond het thema politiek zodat ze worden klaargestoomd tot zelfstandige en geïnformeerde burgers in onze maatschappij.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 okt 2018
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy Godaert | 23 mei 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy Godaert | 12 mei 2019
Jimmy Godaert | 05 mei 2019

archief