GERAARDSBERGEN - Burgemeester Guido De Padt neemt auto van roekeloze bestuurder in beslag

GERAARDSBERGEN - Burgemeester Guido De Padt neemt auto van roekeloze bestuurder in beslag

Guido2

De wagen van een 38-jarige man werd in beslag genomen nadat hij de voorbije maanden herhaaldelijk voor overlast zorgde in het stadscentrum, terwijl de feiten van openbare dronkenschap en gevaarlijk rijgedrag elkaar steeds sneller opvolgden, waardoor de persoon als bestuurder een ernstig gevaar vormde voor onze burgers. “Een uitzonderlijke maatregel”, aldus burgemeester Guido De Padt (Open Vld). “Maar hij toont geen besef dus moeten we kordaat optreden en het wapen, nl. zijn wagen afpakken waarmee hij onze inwoners in gevaar brengt.”

 

Korpschef Jurgen De Landsheer sluit aan ‘Verkeersveiligheid is een topprioriteit voor de lokale politie Geraardsbergen/Lierde. Niet alleen door gerichte controles maar ook door een opvolging van hardleerse bestuurders: deze inbeslagname is een duidelijk resultaat hiervan!’

 

Duidelijk signaal

De Geraardsbergse burgemeester wil met deze beslissing een duidelijk signaal stellen. “Ik duld het niet dat inwoners en bezoekers van onze stad in gevaar worden gebracht door deze roekeloze chauffeurs. Ik heb dan ook niet lang moeten twijfelen om deze wagen in beslag te nemen”, reageert Guido De Padt. “Het mag duidelijk zijn dat autobestuurders die zonder plichtsbesef achter het stuur kruipen verder met mij te maken krijgen.”

 

De burgemeester mag die beslissing nemen door de Nieuwe Gemeentewet die toelaat om uitzonderlijke maatregelen te treffen als de openbare veiligheid van de inwoners in gevaar komt. Hij mag de wagen tot maximum zes maanden bestuurlijk in beslag nemen. De bestuurder zal  zich hierna ook nog moeten gaan verantwoorden voor de politierechtbank.

 

Korpschef Jurgen De Landsheer: “Laat het ook een waarschuwing zijn voor andere straatracers. We volgen hen met onze camera’s en zullen bij vaststelling van herhaaldelijk onverantwoord en onveilig rijgedrag niet aarzelen dezelfde maatregel te overwegen.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 okt 2018
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy Godaert | 23 mei 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy Godaert | 12 mei 2019
Jimmy Godaert | 05 mei 2019

archief