GERAARDSBERGEN - Retrebutiereglement SHOP & GO parkeren via parkeersensoren ingevoerd

GERAARDSBERGEN - Retrebutiereglement SHOP & GO parkeren via parkeersensoren ingevoerd

Nieuws_175435

Op de gemeenteraad werd in het retributiereglement een derde parkeermogelijkheid voor het stadscentrum ingevoerd. Het SHOP & GO parkeren. Bedoeling is een betere parkeerdoorstroming te bewerkstelligen in het stadscentrum, voornamelijk de winkelstraten.

 

Dit wordt ingevoerd naast de bestaande beperkingen van de parkeerduur in de zone betalend parkeren met een ticket (parkeerautomaten) en blauwe zone met parkeerschijf.

 

Op een SHOP & GO parkeerplaats mag een half uur gratis geparkeerd worden. Via sensoren worden de parkeerwachters verwittigd bij overschrijding van deze parkeerduur en wordt een retributie opgelegd van 20€ per halve dag.

 

Met de aanpassing van het reglement wordt de eerste stap gezet in de uitrol van het nieuw parkeersysteem: plaatsing van parkeersensoren en nieuwe parkeerautomaten, zodat langparkeerders worden aangemoedigd gebruik te maken van de randparkings.

 

Bedoeling is dat men,  afhankelijk van de tijd die men in het stadscentrum wil spenderen, kiest voor SHOP & GO (max 30 min.), parkeerticket automaat zone betalend parkeren (max 2h) of parkeerschijf blauwe zone (max 2h) of zonder beperkte parkeerduur op de gratis randparkings (Den Bleek, Zakkaai, Station, Vesten,…).

 

De gratis randparkings worden deze week aangeduid via verzamelborden bij het binnenrijden van de stad en rond het stadscentrum.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 okt 2018
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief