GERAARDSBERGEN - Scholengroep 20 zet in op bewustwording privacy

C21

GERAARDSBERGEN - Scholengroep 20 zet in op bewustwording privacy

Rudy-muls
 

In het KA Geraardsbergen vond de eerste van 4 infosessies over privacy plaats voor alle leerkrachten en het administratief personeel van scholengroep 20.

 

De vernieuwde privacywetgeving of GDPR verplicht scholen om heel wat maatregelen te nemen op het vlak van privacy en gegevensveiligheid.

 

Elke school moet een gegevensregister bijhouden en eventuele inbreuken tegen de privacywetgeving melden. Het zorgvuldig omgaan met gegevens en beeldmateriaal van leerlingen en leerkrachten is iets waar scholengroep 20 maximaal wil op inzetten. Daarom stelde de scholengroep ook Tine Debruyne aan als aanspreekpunt informatieveiligheid. Bij haar kunnen personeelsleden terecht met hun vragen over de privacywetgeving.

 

Consultant Rudy Muls gaf een boeiende uiteenzetting met heel wat praktijkgerichte voorbeelden en aandachtspunten voor personeelsleden. Thema’s zoals veilig omgaan met accounts, wachtwoorden en gevoelige informatiekwamen aan bod. Maar ook bewustwording van de rechten van alle betrokkenen en wat te doen bij een gegevenslek of inbreuk op de privacywetgeving werd door Rudy Muls  uit de doeken gedaan.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 okt 2018
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief