GERAARDSBERGEN - Opklapbare zitbanken voor rustpunten in stadscentrum

GERAARDSBERGEN - Opklapbare zitbanken voor rustpunten in stadscentrum

Dscn1271
 

Het stadsbestuur ontvangt  regelmatig vragen voor het  plaatsen van zitbanken in het centrum van de stad. Deze vragen gaan vooral uit van bejaarden die af en toe een rustpunt zouden willen gebruiken. Het probleem is evenwel dat een voetpad over een bepaalde breedte obstakelvrij moet zijn: dit betekent minstens 0.90 meter en bij voorkeur 1.20 vrije doorgang. Dit heeft vooral te maken met de toegankelijkheid voor rolstoelen en kinderkoetsen.  Indien een dergelijke breedte dient gerespecteerd kan men nergens op een voetpad een bank plaatsen. Vandaar de idee van burgemeester Guido De’ Padt om opklapbare zitbanken te laten maken. Daarbij zal aan de gebruikers ervan via een infobordje worden gevraagd om ze op te klappen wanneer ze hun wandeling verderzetten of wanneer er een rolstoet of kinderwagen wil passeren.

 

Burgervader Guido De Padt is tevreden: “Met dit initiatief willen we twee verzuchtingen met elkaar verzoenen: enerzijds de vraag van vele senioren om wat rustpunten te voorzien en anderzijds de verplichting om voetpaden obstakelvrij te houden.”

 

Er zal nu een locatie-onderzoek worden uitgevoerd in samenwerking met de seniorenraad en de bewoners van de Maretak. De zitbanken zelf werden uitgevoerd door het KA Geraardsbergen, dat hiermee opnieuw een mooi staaltje  van zijn technische bekwaamheid toont.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 okt 2018
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy Godaert | 04 dec 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy Godaert | 18 nov 2019

archief