GERAARDSBERGEN - GO! Centrum hield verkeersactie in Buizemontstraat

GERAARDSBERGEN - GO! Centrum hield verkeersactie in Buizemontstraat

20181016_091026
 

Aan basisschool GO! Centrum in de hielden de leerlingen een ludieke actie om de automobilisten duidelijk te maken dat er in de Buizemontstraat een zone 30 heerst. Bestuurders die zich aan de regels hielden, kregen een snoepje en een groene kaart.

 

Met deze ludieke actie wilden juf Eefje, Annelies en de kinderen aan de automobilisten vragen om de zone 30 te respecteren. Dat deden in samenwerking met de lokale politie. De agenten stelden aan de school een flitsvuilnisbak op en wat verderop werden de auto’s tegengehouden. Daar stonden ook de kinderen van de basisschool. Nadat de politie de boorddocumenten  gecontroleerd had kregen de bestuurders die zich aan de verkeersregels hielden van de kinderen een groene kaart met de boodschap: Jouw teller stond op 30. Fijn!

 

Voor Karolien De Turck, woordvoerder van de politie was dit vooral een preventieve actie in het raam van de flitsmarathon. Er werden 76 voertuigen gecontroleerd aan de school, iedereen hield zich netjes aan de snelheidsbeperking. Doordat de Buizemontstraat niet breed is en er veel verkeer doormoet rekenen kinderen die vaak met de fiets of te voet naar school komen  erop dat de auto’s niet harder rijden dan 30 ze zo veilig naar school kunnen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 okt 2018
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy Godaert | 18 jun 2019

archief