GO! Atheneum GERAARDSBERGEN leerling Arthur Callebaut wint wedstrijd Tweede Taal ‘Jordaan De Keyser’

GO! Atheneum GERAARDSBERGEN leerling Arthur Callebaut wint wedstrijd Tweede Taal ‘Jordaan De Keyser’

Lions
 

Voor de 32ste opeenvolgende keer werd de wedstrijd Tweede Taal ‘Jordaan De Keyser’ ingericht door de Lions clubs van Geraardsbergen en Lessines-Ath. Deze wedstrijd richt zich tot leerlingen van de derde graad van het secundair onderwijs en heeft als doel de interesse voor de tweede taal Nederlands of Frans levendig te houden langs de taalgrens.

 

Het was de eerste maal in de geschiedenis dat de wedstrijd doorging in Brakel, nl. in de nieuwe gebouwen van het GO! Atheneum Brakel.   Er waren 12 Franstalige- en 9 Nederlandstalige deelnemers uit 8 verschillende scholen. Elke deelnemer ontving een boek in de andere landstaal en ook een geldprijs.

Het opzet bestaat erin om via een verhandeling en een gesprek hun kennis van de tweede landstaal te etaleren en te laten evalueren door een jury. De thema’s waren dit jaar volgende: “Wij worden in België en bij uitbreiding in Europa geconfronteerd met migratie: wat is je mening hieromtrent en hoe kan men dit probleem tot een goed einde brengen?” , “ In veel scholen is er een verbod op het gebruik van smartphones: vind je dit terecht of niet ?” en “Begin september is een nieuw initiatief  gestart om plasticafval uit de oceanen te verwijderen: hoe evalueer je dit initiatief ?

 

Hierbij de winnaars bij de Nederlandstaligen waren op de 1ste plaats Callebaut Arthur uit het GO! Atheneum Geraardsbergen, op de 2de plaats Mayamonuswa Jennifer van het  St.Catharinacollege en de derde plaats ging naar Devroede Natasha eveneens van St.Catharinacollege.

 

Bij de Franstaligen won Vandrogenbroeck Pauline van het Collège St.Julien te Ath. De tweede en derde plaats gingen naar Verstraete Edouard  en De Wulf Aaron beiden uit  Collège la Berlière.

 

De meest succesvolle leerling uit een ‘zuiver Nederlandstalig’ milieu was opnieuw Arthur Callebaut. Hij werd hiervoor bekroond met een speciale prijs, nl. een jaarabonnement op Le Vif.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 okt 2018
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief