GERAARDSBERGEN - Heel wat te beleven tijdens Dag van de Jeugdbeweging

GERAARDSBERGEN - Heel wat te beleven tijdens Dag van de Jeugdbeweging

Jim_0850
 

Naar jaarlijkse gewoonte was er in Geraardsbergen heel wat te beleven tijdens de “Dag van de Jeugdbeweging”. De dag stond in het teken van alle vrijwilligers die zich met veel enthousiasme inzetten voor hun jeugdvereniging. Het was dus het perfecte moment voor de jeugddienst  om al deze vrijwilligers in de bloemetjes te zetten.

 

’s Morgens konden alle kinderen en jongeren, die in uniform naar school gingen, uitgebreid ontbijten op het Stationsplein. Oxfam Wereldwinkel zorgde ervoor dat de jeugddienst een lekker Faire Trade ontbijt kon aanbieden.

 

Na schooltijd konden de jongere opnieuw terecht op het Stationsplein voor het ‘Dorp van de Jeugdbeweging’. Er stonden toffe springkastelen en leuke randanimaties. Ook MIG kwam live uitzenden. Kinderen tot 12 jaar mochten in hun uniform gratis gaan spelen in de Binnenspeeltuin Repespeeltje.

 

’s Avonds werder in De spiraal verder  gefeest. Het begon met een lekkere bbq waarna het jeugdhuis het overnam met hun ‘Nacht van de Jeugdbeweging’.

 

“Geraardsbergen heeft een rijk jeugdverenigingsleven. 4 Chiro’s, het JRK (Jeugd Rode Kruis), de JNM (Jeugdbond voor Natuur en Milieu) en de KSA zorgen elk weekend voor spelplezier voor meer dan 800 kinderen en jongeren. Ook Jeugdhuis De Ressort en Speelplein Guustje draait door de inzet van vrijwillige jongeren. Ook hen mogen we zeker en vast niet vergeten. Zij verdienen het om elke dag in de bloemetjes gezet te worden.” zegt schepen Van Trimpont.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 okt 2018
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy Godaert | 18 jun 2019

archief