GERAARDSBERGEN - Zaailing in omvergewaaide beuk geplaatst door dorpsraad

GERAARDSBERGEN - Zaailing in omvergewaaide beuk geplaatst door dorpsraad

224dwkijk2w45zaailing-in-omvergewaaide-beuk-geplaats-door-dorpsraad
 

Op 18 januari waaide de imposante beuk die al eeuwen op het weiland achter de voormalige pastorie  in Nieuwenhove stond door een storm omver.

 

De boom met stamomtrek van meer dan 6 meter was opgenomen op de inventaris landschappelijk erfgoed en stond ook vermeld op de lijst van merkwaardige bomen die is opgemaakt door de Dendrologische Vereniging. Onderzoek had wel uitgewezen de stam en kroon hadden last van houtrot. Maar dat de boom het zo snel zou begeven, hadden de Nieuwenhovenaren niet verwacht.

 

 “We wilden onze beuk voordragen in de competitie ‘boom van het jaar’, maar helaas heeft die storm onze plannen doorkruist”, zegt Rudy Walckiers, voorzitter van de dorpsraad. “ Toch blijft de beuk blijft toch voortleven. 15 jaar geleden al enkele zaailingen van onze beuk uitgeplant op het pleintje aan de kruising van de Hoogstraat en de Nieuwenhovestraat. Er bestaan nog 30 andere zaailingen waarvan er nu  eentje  in de stronkopening van de omgewaaide boom is geplaatst. Die holte zal als “baarmoeder” dienen en zo de  aanplant beschermen. De andere zaailingen willen we via de dorpsraden verspreiden, zodat die een plaatsje krijgen op een openbare locatie in hun dorp.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 okt 2018
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy Godaert | 18 jun 2019

archief