Rederijkerskamer van GERAARDSBERGEN speelt De Roze Ridder

Rederijkerskamer van GERAARDSBERGEN speelt De Roze Ridder

224dwkijk2w47rederijkerskamer-van-geraardsbergen-speelt-de-roze-ridder
 

De Koninklijke Rederijkerskamer Sint-Pieter Vreugd en Deugd speelt eind november De Roze Ridder, een komedie in een regie van Marc Houtekier, in het Arjaantheater..

 

Omdat Geraardsbergen in 2018 zijn 950-jarig bestaan viert, zochten de rederijkers naar een gepast stuk. De regisseur maakte daarvoor een lichte bewerking van de komedie van Bart Spaey. Twee verhaallijnen lopen in het stuk door elkaar. De rederijkerskamer speelt een absurd ridderverhaal dat zich afspeelt in Geraardsbergen ten tijde van de uitreiking van de stadskeure. In dit middeleeuwse drama blijkt al snel geen enkel personage goed in zijn rol te zitten en het decor, de muziek en de rekwisieten blijken eerder rampzalig dan geloofwaardig zijn. Om de haverklap vervalt het hele gezelschap dan ook in interne ruzies en discussies. De Roze Ridder is een Vlaamse commedia dell’arte, volgens de affiche “met echte paarden en Vlaamse slagers”.

 

Reserveren via 0473/85.30.61. of de Facebookpagina http://www.facebook.com/RederijkerskamerGeraardsbergen.

 

Speeldata

Zaterdag 24 november om 20u, zondag 25 november om 15u, woensdag 28 november om 20u30, vrijdag 30 november om 20u30 en zaterdag 1 december om 20u

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 nov 2018
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy Godaert | 18 jun 2019

archief