GERAARDSBERGEN - Ruime belangstelling voor A Walk to Victory 1914 – 1918

GERAARDSBERGEN - Ruime belangstelling voor A Walk to Victory 1914 – 1918

Jim_1262
 

In het kader van 100 jaar einde ‘Groote Oorlog’ ging in onder de noemer A Walk to Victory 1914 – 1918 een theaterwandeling met daarop volgende een concert door.

 

De historische theaterwandeling langsheen 3 locaties die een oorlogsgeschiedenis van betekenis bezitten had als rode draad het Flamingantisme begin de 20ste eeuw. In de tuin van het sint-Jozefinstituut werd het leven en de door van de gebroeders van Raemdonck uit de doeken gedaan. In de kunstacademie ontmoette men meneer Vincent Diericx en Dokter Emile van Boxtaele die een cnversatie hadden ik kader van de Vervlaamsing waar de duitse bezetter handig gebruik van maakte met zijn  van de Flamenpolitik. In het Sint-Catharinacollege kwamen de deelnemers aan de wandeling te weten waarom Geraardsbergen een weggevoerdenstraat heeft. De regie en locatiekeuze lagen in de handen van Frederika Schollaert.

 

Als finale kon het in grote getale aanwezige publiek in de Spiraal van de  overwinningssfeertijdens een swingend concert met muziek uit de oorlogsjaren  dat doorging i.s.m. Wings of Memory. Concertband Cecilia Geraardsbergen trakteerde op swingende hits in een stijlvol jasje als ware het de authentiek Glenn Miller Orchestra.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 nov 2018
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy Godaert | 12 mei 2019
Jimmy Godaert | 05 mei 2019

archief