GERAARDSBERGEN - Het ‘Digitaal Perspectief’ hield eerste fotosalon

GERAARDSBERGEN - Het ‘Digitaal Perspectief’ hield eerste fotosalon

Jim_1246
 

Het ‘Digitaal Perspectief’ hield in het Koetshuis haar eerste fotosalon. Het ‘‘Digitaal Perspectief’ is ontstaan in 2017 onder impuls van fotograaf Peter Bauwens en Hugo Claus, die samen lid waren van verschillende fotoclubs.

 

Door de professionele bezigheden van Peter, als full-time reclamefotograaf, kwam het er nooit van om de 100den foto’s die in zijn archief aanwezig waren tentoon te stellen. Tevens beloofde hij aan Hugo om wat te doen rond fotografie, niet als fotoclub, maar als kleine groep mensen met een passie voor fotografie. De ‘no strings attached’ filosofie was het belangrijkste: niets moet, alles kan…

 

In mei 2018 trok de groep met lichtmeter, analoog toestel en filmrolletjes naar Camp Santo. Daar leerden ze opnieuw de basisbeginselen van de fotografie, inclusief afdrukken en ontwikkelen.

 

Op het eerste fotosalon toonden de leden van het ‘Digitaal Perspectief’ enkele van hun werken. Naast de foto’s van Peter Bauwens en  Hugo Claus  waren er foto’s van Alain Janquart, Katrien Michiels Ariane Craemers en Franz Schnelle te zien.

 

“De fotografen selecteerden de foto’s in alle vrijheid en objectiviteit” zegt Peter “Fotografie is in de eerste plaats om naar te kijken. Een beeld moet aanspreken. De techniek is slechts bijkomstig. Dat wil niet zeggen dat techniek niet belangrijk is, in tegendeel, maar kunst laat zich niet in vakjes en regeltjes delen. De meest succesvolle kunstenaars zijn zij die de regels aan hun laars lappen en vrijuit hun gevoel volgen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 nov 2018
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy Godaert | 12 mei 2019
Jimmy Godaert | 05 mei 2019

archief