Leerlingen Atheneum GERAARDSBERGEN verzamelen € 2450 op arbeidsmarkt voor goede doel (YOUCA)

Leerlingen Atheneum GERAARDSBERGEN verzamelen € 2450 op arbeidsmarkt voor goede doel (YOUCA)

Jim_0836
 

De zesdejaars ASO van het GO! Atheneum Geraardsbergen droegen op 18 oktober hun steentje bij voor het goede doel. Die dag lieten ze de schoolbanken achter zich en trokken ze naar de arbeidsmarkt om geld in te zamelen voor YOUCA. YOUCA staat voor Youth for Change and Action en zet zich dit jaar in voor projecten die werken rond gender(on)gelijkheid en seksueel misbruik in Ecuador, maar ook in België. In totaal verzamelden de laatstejaars de mooie som van € 2450.

 

Bij aanvang van het schooljaar kregen de leerlingen de opdracht om op zoek te gaan naar een werkgever die bereid was om hen een dag in te schakelen en dit voor een dagloon van 50 €, een bijdrage die integraal aan het project geschonken werd. Het gehele concept werd gekoppeld aan de doelstellingen die de leerlingen aan het einde van het schooljaar moeten behalen: ze kregen de taak om officieel te solliciteren aan de hand van een sollicitatiebrief en cv. Een hele resem jobs werd binnengehaald, zowel op lokaal als op nationaal vlak, dankzij de inzet van de leerlingen en de professionele ondersteuning van de leerkrachten. Reena Faut en Wout De Clercq mochten Geraardsbergs schepen van jeugd, onderwijs, internationale solidariteit en gelijke kansen -Ferdinand Van Trimpont- een dag op de voet volgen en ondersteunen. Arthur Callebaut zocht het ook in de politiek en mocht een dag de job van Vlaams volksvertegenwoordiger op zich nemen. Robin Peeters hoopt zijn roeping te vinden bij Defensie en trok naar de luchtmachtbasis van Koksijde waar hij mee instond voor het onderhoud van de communicatie- en informatiesystemen.

 

Tal van andere jobs kwamen ook aan bod, van bakker bij bakkerij De Vesten, schoonheidsspecialiste bij de Skin Kliniek tot kattenverzorgster bij Animal Welfare Belgium.

 

“De YOUCA Action Day was een uitgelezen project voor onze school. Enerzijds geeft het de leerlingen de kans om kennis te maken met de arbeidsmarkt, wat niet voorzien is in de leerplannen van het ASO, anderzijds dragen ze tegelijkertijd hun steentje bij aan de maatschappij. Dit sluit volledig aan bij het actief burgerschap dat we wensen te integreren in het denken en doen van de jongeren. Sommige leerlingen twijfelen ook nog aan de keuze van hun eventuele vervolgopleiding. Dankzij de YOUCA-dag konden ze stiekem al eens proeven van een mogelijke toekomstige job,” aldus directeur Brecht Persoons.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 nov 2018
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy Godaert | 18 jun 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief