Rotary GERAARDSBERGEN houdt boomplantactie

Rotary GERAARDSBERGEN houdt boomplantactie

Jim_1740
 

Rotary heeft naast haar ondersteuningsprogramma’s een nieuw item toegevoegd aan haar werking. Op de internationale Conventie in Atlanta heeft Rotary beslist om met de actie “groene aarde” wereldwijd van start te gaan.

 

Om die reden sloegen de Rotary clubs van Geraardsbergen en Lessen- Ath de handen in elkaar met Natuurpunt om langsheen de Dender tegenover het vliegveld, tussen Overboelare en Deux-Acres een aanplanting te doen van twee bij-vriendelijke houtkanten met autochtone bomen en struiken. De organiserende clubs werden voor deze actie  bijgestaan door bevriende Rotaryclubs en milieuverenigingen.

 

“Deze actie kadert in de doelstelling van Rotary International om wereldwijd meer dan 1,2 miljoen bomen te planten.” zegt clubvoorzitter Bernard Carion. “Het is de intentie om dit initiatief te herhalen in andere gemeenten, langsheen de kanten van de Dender, door samenwerking met Rotary clubs langsheen deze rivier.” vervolgt Roger Van Liefferinge, coördinator Rotary boomplantactie. “De eerste schop werd letterlijk gestoken zaterdag 21 april 2018, met een symbolische aanplanting en nu werken we deze boomplantactie af.”

 

De dag werd afgesloten met een natje en een droogje om het geleverde werk te compenseren.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 nov 2018
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief