Rotary schenkt sportpakketten aan G-voetballers van VK Jong GERAARDSBERGEN

Rotary schenkt sportpakketten aan G-voetballers van VK Jong GERAARDSBERGEN

Jim_2006
 

De lokale Rotary afdeling schonk sportmateriaal, waaronder een spelersuitrusting aan de spelers van de G-voetbalploeg van VK Jong Geraardsbergen.

 

G-voetbal is voetbal waarin een paar aanpassingen zijn verricht om het spelers met een verstandelijke of lichamelijke beperking mogelijk te maken om te voetballen. De G staat niet alleen voor gehandicapt maar ook voor geïntegreerd, gelijkwaardig, goesting, gemist, gescoord, gewonnen en zeker genieten.

 

Het G-ploegje is dit seizoen gestart en telt inmiddels acht spelertjes tussen zeven en dertien jaar. Ze trainen elke woensdag van 17.00 tot 18.00 uur onder leiding van trainer Pascal De L’Auvre en begeleider Christophe Appelmans. Ongeveer elke maand worden wedstrijden in tornooivorm gespeeld.

 

“De praktische organisatie vraagt heel wat geschikte middelen. We zijn dan ook bijzonder dankbaar voor de gulle ondersteuning van Rotary Geraardsbergen,” besluit secretaris Karla Bronselaer.

 

“In het Rotary themajaar ‘Be the inspiration’ is de ondersteuning van lokale projecten zeer belangrijk’ zegt Bernard Carion,  voorzitter van de Rotary Club die samen met een delegatie Rotariërs was afgezakt naar VK Jong Geraardsbergen  “Dmv een zogenaamde ‘Dienst Aan de Gemeenschap’ aan te bieden in het kader  van “Jeugd”, willen wij  duurzame en  lokale veranderingen teweegbrengen.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 dec 2018
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 01 jan 2021

archief