GERAARDSBERGEN - Modepionier Jasna Rokegem gehuldigd in eigen stad

GERAARDSBERGEN - Modepionier Jasna Rokegem gehuldigd in eigen stad

Jim_2359
 

De pionier in modetechnologie, Jasna Rokegem (25) was de jongste spreker ooit op een congres van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. Ze droomt nu van een reis naar de maan maar is Geraardsbergse roots nooit vergeten, zo bleek tijdens een huldiging in eigen stad.

 

 Jasna is afkomstig uit Ophasselt . Ze studeerde aan het GO! Atheneum waarna ze een modeopleiding volgde in Rotterdam. Ondertussen heeft ze een eigen lab in Antwerpen waar ze innovatieve technologie koppelt aan interactieve mode. Samen met haar partner Aaron wil ze  kledij met toepassingen van nanotechnologie ontwerpen. Daardoor kunnen de kleren water afstoten waardoor ze niet meer gewassen hoeven te worden en zelfs niet gaan stinken.

 

De technologiereus Nokia ontdekte reeds eerder Jasna  haar kunnen maar onlangs ging het nog een stap verder want  ze werd door de NASA uitgenodigd als spreker voor een selecte groep van internationale topondernemers.

 

Jasna wil ik mee op missie naar de maan in 2023 aan boord van de SpaceX, de commerciële pendelraket van Elon Musk, die dan zijn eerste vlucht heen en terug naar de maan zou uitvoeren.

 

Jasna die vanuit het kleine Ophasselt de maan gaat verkennen: dat is een reuze onderneming. Maar intussen vergeet ze haar afkomst niet. Ze is trots dat ze uit Ophasselt komt en aan het GO! Atheneum studeerde en dat benadrukt ze steeds tijdens haar buitenlandse opdrachten.

 

Dat Jasna Rokegem een perfecte ambassadeur is voor Geraardsbergen stelt het stadsbestuur erg op prijs, en dus werd de jonge dame officieel gehuldigd. Naast een gezellige ontvangst en uitvoerige babbel kwamen er  ook bloemen, een cadeaumand en lofbetuigingen van burgemeester Guido De Padt en schepen Kristin Vangeyte aan te pas.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 dec 2018
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 01 jan 2021

archief