GERAARDSBERGEN - Vakmannen richten workshops ventilatiesystemen in voor leerlingen Duaal Leren

GERAARDSBERGEN - Vakmannen richten workshops ventilatiesystemen in voor leerlingen Duaal Leren

224dw-red2-w03-vakmannen-richten-workshops-ventilatiesystemen-in-voor-leerlingen-duaal-leren
 

De leerlingen van het 7de jaar ‘installateur gebouwenautomatisering duaal’ van het Atheneum volgden een tweedaagse opleiding gegeven door externe experten rond het installeren van ventilatiesystemen in nieuwe woningen. Aan het einde van de tweedaagse schonk Renson het demotoestel en de bijhorende app aan de school.

 

Het Atheneum ontving met Thomas Bonte de vertegenwoordiger van ventilatiesystemen bij Renson en Dirk Van Paepegem zaakvoerder van BK-Technics en verantwoordelijke bij Eloya twee deskundige en gemotiveerde specialisten om de leerlingen wegwijs te maken in de theorie en praktijk van ventilatietechnieken.

 

De theorie werd uitvoerig behandeld en ook thema’s als EPB-maatregelen (Energieprestatie en Binnenklimaat) en de toe- en afvoer van lucht door ventilatiesystemen kwamen aan bod. De leerlingen voerden berekeningen uit om buisdiameters te bepalen, bestudeerden de snelheid van de lucht en leerden met moderne meetprogramma’s werken. De praktische tips die de ervaren gastsprekers meegaven waren doeltreffend en toonden de leerlingen hoe belangrijk het is om rekening te houden met materiaal, kostprijs, onderhoud, wetgeving en een correcte voorbereiding.

 

De sessies kaderen volledig in de opleiding van de leerlingen en geeft hen de kans zich extra voor te bereiden zodat ze op 18 juni 2019 het diploma van ventilatie-installateur kunnen behalen bij Renson.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jan 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 01 jan 2021

archief