GERAARDSBERGEN - Openluchtzwembad zal plaats maken voor een groen stadspark

GERAARDSBERGEN - Openluchtzwembad zal plaats maken voor een groen stadspark

Jim_2829
 

Het lokaal bestuur Geraardsbergen heeft na uitvoerig overleg beslist om het openluchtzwembad niet meer te openen. Een zware keuze waarbij het financiële kostenplaatje voor de toekomst de doorslaggevende factor is. De nieuwe invulling wordt een groen stadspark, waar een openluchtsporthal voor jong en oud, winter en zomer toegankelijk tot de mogelijkheden behoord.

 

Eind december werd de elektriciteit afgekeurd, waardoor openen in mei 2019 onmogelijk is. Het verouderde zwembad is volledig aan renovatie toe, ook moeten de machinekamer, douches en de lekkende kuip vernieuwd te worden. De kostprijs voor deze vernieuwing zou oplopen tot 2 miljoen €, met mogelijkheid tot subsidie van max. 500.000€. De hele investering zou dus jaarlijks een meerkost van 150.000€ betekenen. Wetende dat zelfs tijdens prachtige zomers, zoals deze van 2018, de exploitatie van het zwembad een verlies heeft van 150.000€, zorgen deze extra investeringen voor een extra gewicht op de meerjarenplanning. Om het zwembad open te houden zou het een jaarlijkse kost zijn van minstens 300.000€ per jaar. Daarom is Geraardsbergen, net als andere steden zoals Kluisbergen, genoodzaakt om het openlucht zwembad niet meer te openen. Met de aanwezigheid van het zwembad op het provinciaal domein De Gavers, met zijn strandzone in de zomer, blijft er een mogelijkheid om in openlucht te zwemmen in Geraardsbergen.

 

Groene recreatie voor jong en oud

De nabestemming van de site is nu een groot aandachtspunt voor de komende jaren. Er zal in 2019 een studie worden uitgevoerd om te bekijken wat het meest haalbare is. Zo lijkt een speelpark met het nodige groen aan de rand van de stad een voor de hand liggende optie. Maar ook andere vormen van recreatie behoren tot de mogelijkheden. De nabijheid van de jachthaven, de centrale ligging nabij de stad en het reeds open karakter van de site biedt heel wat potentieel. De mini golf en de tennisterreinen zullen mee in de nieuwe visie betrokken worden om te bekijken hoe zij al dan niet kunnen geïntegreerd worden in de nieuwe bestemming.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jan 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 01 jan 2021

archief