GERAARDSBERGEN - BSGO Centrum wordt grondig gerenoveerd

GERAARDSBERGEN - BSGO Centrum wordt grondig gerenoveerd

Untitled
 

Volgend maand gaat het renovatieproject van basisschool Centrum in de Buizemontstraat start. De renovatie verloopt in fases en zou einde volgend jaar klaar zijn. Er komt ook een betere doorstroming van het verkeer.

 

 “ Er zullen ingrijpende veranderingen plaatsvinden. Zo zal de vertrouwde gevel  die dateert  van 1890 zal verdwijnen en plaats maken voor een klein administratief gebouw. We creëren zo ook ruimte voor een pleintje aan de straatkant waardoor de ouders weg van de straat hun kinderen kunnen komen ophalen. Dit zou tot meer veiligheid en een vlottere doorstroming van het verkeer moet leiden.”

 

De huidige campus zal er na de verbouwing helemaal anders uitzien. “Het kleuterblok krijgt een andere functie en er komen nieuwe klasjes voor de kleuters.” vertelt de directrice An Eeman “Voor de leerlingen van de 3e graad komt er een grote open lesruimte die 4 klaslokalen omvat. Hier gaan we onderwijs geven volgens een nieuw concept waarbij  ze zullen samenzitten in dezelfde ruimte en vier lesgevers voor coaching zullen zorgen. We rekenen ook op de inbreng van de leerlingen zelf om dit innoverende onderwijsconcept uit te werken.  De speelplaats wordt genivelleerd en om het hoogteverschil te overbruggen komt er een soort van tribune/ trap. De architecten plannen het doortrekken van de schoolsite naar de ruime achtertuin om een open effect te creëren.”

 

Achteraan de school blijft de parking behouden. Ook de daar tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers opgetrokken stenen bunkers die dienst als toegang tot een gangenstelsel onder de school, blijven bewaard. “Met steun van de stad en Wings of Memory kunnen de bunkers het uithangbord worden van een klein museum.”

 

De kosten voor dit project bedragen 4,2 miljoen euro, maar de school kan wel op subsidies rekenen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jan 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 01 jan 2021

archief