GERAARDSBERGEN - Dorpsraad wil buurtgevoel opkrikken

GERAARDSBERGEN - Dorpsraad wil buurtgevoel opkrikken

Jim_2815
 

De dorpsraad van Zandbergen gaat  zoals eerder al Grimminge en Viane van start met Kom maar binnen, een hart voor de buurt. Dat project moet het buurtgevoel opkrikken en hulp bieden waar nodig.

 

Kom maar binnen, een hart voor de buurt wordt ondersteund door Leader, het Europees initiatief voor de ontwikkeling van het platteland en de dorpsraad zorgt voor de uitvoering ervan.

 

“Dit project moet het sociaal isolement verlagen en de zelfredzaamheid verhogen. We gaan onder andere voorzieningen en dienstverlening dichter bij de burger brengen en de sociale cohesie in buurten versterken. Het doelpubliek zijn vooral senioren en kwetsbare groepen in landelijke gemeenten”, zegt projectcoördinator Fientje Wauters. “We werken met briefkaarten en affiches die in het dorp worden rondgedeeld. Met de affiche aan het raam op te hangen kunnen de Zandbergenaren kenbaar maken dat ze openstaan voor een persoonlijk contact met hun buur.”

 

Daarnaast zijn er briefkaarten waarop de bewoner een vraag naar hulp of een probleem kan noteren. Dat gaat bvb om informatie over hoe men een mantelzorgpremie en of parkeerkaart aanvraagt of hoe men poetshulp opstart.

 

“Wie behoefte heeft aan wat meer sociaal contact en een bezoekje van vrijwilligers wil of wie zich wil aanmelden als vrijwilliger kan dit ook doen via de kaart”, zegt Wauters.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jan 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 01 jan 2021

archief