GERAARDSBERGEN - Krakelingen in teken van Geraardsbergse hoogdagen

GERAARDSBERGEN - Krakelingen in teken van Geraardsbergse hoogdagen

1088838_201901241622588511907
 

De rode draad door het Unesco erkende dubbelfeest van Krakelingen en Tonnekensbrand zijn Geraardsbergse hoogdagen uit 950 jaar stadsgeschiedenis.

 

De historici van het Krakelingencomité gaan elk jaar na afloop van de Krakelingenstoet aan de slag om een thema voor de volgende editie uit te dokteren waarna de rest van de leden en regisseurs er voor zorgen dat hun ideeën omgezet worden in concrete taferelen die in de stoet worden uitgebeeld. De Geraardsbergse technische dienst staat in voor de realisatie van de om decors.

 

De Hoogdagen die in de stoet worden uitgebeeld zijn verdeeld in drie thema’s: politiek, religie en spektakel. “De scènes zullen voor de toeschouwers heel herkenbaar zijn”. zegt Philip De Temmerman, één van de regisseurs. “Er zijn onder meer verwijzingen de eerste editie van de stoet in zijn huidige vorm in 1960 en zelfs één van de passages van de Ronde van Frankrijk wordt uitgebeeld.”

 

De Keltische oorsprong van het feest als verwelkoming van de lente en de oerelementen vis, brood en vuur ,de visjesdronk, de Mastellenworp en de afsluitende Tonnekensbrand blijven de vaste elementen van het feestgebeuren.

 

Voor kersvers schepen van Cultuur Ann Panis (Open VLD) wordt het een vuurdoop . Zij benadrukt dat er ondanks de precaire financiële situatie van de stad budgettair niks ingeboet wordt op de organisatie van het door de door de Unesco erkend het dubbelfeest.

 

Krakelingenfeest zondag 24 februari: http://www.geraardsbergen.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jan 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy Godaert | 18 jun 2019

archief