GERAARDSBERGEN - Annelies werd mooiste roodbonte koe van Vlaanderen

GERAARDSBERGEN - Annelies werd mooiste roodbonte koe van Vlaanderen

Mieke21
 

Koe Annelies van Boerin Mieke Vander Schueren (27) sleepte de titel van mooiste roodbonte koe van Vlaanderen in de wacht.

 

Op de boerderij Den Ighemkouter in Idegem, een gemengd landbouwbedrijf, hebben ze 200 koeien en doen ze aan akkerbouw. Daarnaast je er terecht voor kinderfeestjes of een teambuilding en is er een vakantiewoning De Valeriushoeve. Mieke heeft daarnaast overigens nog een voltijdse baan. Ze keurt koeien en geef advies aan fokkers.

 

Naast al dat werk heeft Mieke nog tijd voor een hobby. Ze doet mee aan schoonheidswedstrijden voor koeien. Mieke trok onlangs met de roodbonte koe Annelies naar de landbouwbeurs Agriflanders. Daar sleepte het dier de titel van mooiste roodbonte koe van Vlaanderen in de wacht sleepte.

 

Mieke had dit niet verwacht want de koe had nog maar drie weken geleden gekalfd. Tijdens de wedstrijd lette de jury op de mooie verhoudingen van het dier, en die bleken uitstekend te zijn. Haar moeder, die ook Annelies heet, won in de categorie oudere dieren. Samen met de grootmoeder die ook al een kampioene was, vormt Annelies junior dus een ferm driegeslacht. Tevens zitten moeder en dochter Annelies al in de voorselectie voor het Europees kampioenschap.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 jan 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy Godaert | 04 dec 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy Godaert | 18 nov 2019

archief