GERAARDSBERGEN - Schoonmaakster Bernadette op pensioen na veertig jaar trouwe dienst in OZC Sint-Vincentius

GERAARDSBERGEN - Schoonmaakster Bernadette op pensioen na veertig jaar trouwe dienst in OZC Sint-Vincentius

Ozc
 

Na veertig jaar als schoonmaakster in Ondersteunings- en Zorgcentrum Sint-Vincentius, begint Bernadette Huys aan een welverdiend pensioen. Deze week werd ze feestelijk uitgewuifd door haar collega’s van de onderhoudsdienst. Als gelegenheidsformatie ‘The Bernadettes’ brachten ze een ode aan haar frivole karakter en eeuwig blonde haren.

 

Op 1 maart 1978 begon Bernadette te werken in het OZC. Gedurende haar lange loopbaan zag ze heel wat veranderen: het Medisch-Pedagogisch Instituut werd een Ondersteunings- en Zorgcentrum, opvoeders werden begeleiders, en de zusters gaven de dagelijkse leiding uit handen. Alleen haar haarkleur bleef al die tijd hetzelfde.

 

Lief en leed deelde Bernadette met collega’s en hartsvriendinnen Claire en Clarisse. Zij schreven samen met de voltallige onderhoudsploeg een afscheidsnummer op de tonen van ‘Meisjes met rode haren’ van Arne Jansen. In plaats van rode haren bezongen ze evenwel Bernadettes blonde lokken, getooid met bijpassende pruiken. Na het afscheidsfeestje klonk het refrein nog lang door de gangen: “Bernadette met blonde haren, die kan kuisen, dat is niet mis. Bernadette met blonde haren, die neemt afscheid, da’s hoe het is.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 feb 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy Godaert | 18 jun 2019

archief