GO! Atheneum GERAARDSBERGEN pilootschool voor Aviatrix 2019

GO! Atheneum GERAARDSBERGEN pilootschool voor Aviatrix 2019

Dsc8239
 

Op 3 en 4 augustus houdt Zweefvliegcentrum Phoenix haar opendeur en tevens de 14e internationale Tailwheel Meet, een fly-in voor oldtimervliegtuigen. Tijdens dit gebeuren wordt er een meterschap toegekend aan Valérie Dereymaeker, een dame die gepassioneerd is door haar Piper Cub en begin 2018 een heroïsche vlucht startte vanuit België richting Zuid-Afrika en terug. Deze vlucht die over 3 continenten gaat wordt gedaan ter herdenking van een vlucht van Parijs naar Alexandrië die werd uitgevoerd in 1913.

 

“Naar aanleiding van dit meterschap willen we onder de noemer Aviatrix 2019 ook de luchtvaart bij meisjes in het  5e en 6e middelbaar onder de aandacht brengen en hen stimuleren om een studierichting of een job in deze sector te overwegen. We werken hiervoor samen GO! Atheneum Geraardsbergen en gaan van start op 20 februari met een themavoormiddag waar een les fysica zal gegeven worden door Ella Schets, zweefvliegpilote en tevens studente luchtvaarttechnologie.

 

Daarnaast brengen de leerlingen van een bezoek aan het vliegveld van Overboelare. Tijdens dit bezoek kondigen we ook de wedstrijd aan waarbij een aantal onder hen, door het maken van een filmpje waarin ze op een originele manier toelichten waarom ze een job in de luchtvaart zouden zien zitten, een Aviatrix-vipdag kunnen winnen.

 

De winnaars worden bekend gemaakt tijdens een Aviatrix-avond op 19 maart waarbij 4 gastspreeksters hun ervaring binnen de luchtvaart met hen en het publiek zullen delen. We denken hierbij aan een piloot, een vliegtuigmecanicien, luchtverkeersleider en meteoroloog.” zegt Kris De Schrijver van Tailwheel Meet.

“Het profiel van het GO! Atheneum Geraardsbergen sluit perfect aan bij het project. Leerlingen uit het 5e en 6e jaar wetenschappen-wiskunde, economie-wiskunde, Latijn-wiskunde en techniek-wetenschappen zullen er aan deelnemen. De gastles, de terugkoppeling naar de praktijk en de creatieve uitdaging passen volledig in het concept van de school om leerlingen op een zelfstandige en vernieuwende manier hun toekomstmogelijkheden te laten ontdekken. “ stelt directeur Brecht Persoons.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 feb 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief