GERAARDSBERGEN - De Padstappers organiseren 17e Krakelingentocht

GERAARDSBERGEN - De Padstappers organiseren 17e Krakelingentocht

224dwred2w09de-padstappers-organiseren-17e-krakelingentocht
 

Iedereen weet dat de Oudenbergstad een jarenlange geschiedenis heeft en daarin speelt de krakeling of mastel een belangrijke rol. De Padstappers organiseren daarom de krakelingentocht op woensdag 27 februari en bieden de deelnemers, bovenop de met zorg uitgetekende omlopen, een dergelijke krakeling of mastel aan.

 

De wandelaars die kiezen voor de kortste afstanden (7 en 10km) trekken via veldwegen door de kouters van Nederboelare en Deftinge naar Goeferdinge. Ze zoeken daarna in het gehucht Duitsenbroek de vallei van de Molenbeek op, om zo de Astridlaan te bereiken. Deze steenweg wordt vlug  verlaten voor de rust van het pad naar de Veldmuis, die ligt op een boogscheut van de startzaal.

 

De andere afstanden (14, 18 en 22km) breien aan deze omlopen enkele fraaie omwegen of lussen. Zo trekt de 18 en 22km eerst langs door de gehuchten Broek en Pikkelgem naar Deftinge om daarna (samen met de 14km) een lus te trekken naar Zarlardinge. Ze doorkruisen deze tegen Wallonië aanleunende vrijwel vlakke landbouwstreek zoals de Rattenhoek en Molen-te-veel. Om de afstand vol te maken met nog wat meer veldwerk, zoekt de 22km nog even wat wandelpaden en rustige akkerwegen op in Overboelare, alvorens met de andere afstanden langs de Molenbeek te dwalen en verder terug naar de startzaal te keren.

 

Start tussen 8 en 15 uur in zaal De Reep, Felicien Cauwelstraat, 9500 Nederboelare.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 feb 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 09 nov 2020

archief