Leerlingen GO! Atheneum GERAARDSBERGEN ondergedompeld in de wereld van de luchtvaart

Leerlingen GO! Atheneum GERAARDSBERGEN ondergedompeld in de wereld van de luchtvaart

Dsc8491
 

Met het  Avitrix 2019 gebeuren wil het Vlaams Zweefvliegcentrum Phoenix en de organisatoren van Tailwheelmeet de luchtvaart bij jongeren onder de aandacht te brengen en in het bijzonder bij meisjes in het 5e en 6e middelbaar. Dit omdat vrouwen vandaag nog steeds sterk ondervertegenwoordigd in de luchtvaartsector.

 

Woensdag ging de eerste fase van dit project van start. Leerlingen uit de derde graad wetenschappen-wiskunde, economie-wiskunde, Latijn-wiskunde en techniek-wetenschappen GO! Atheneum Geraardsbergen werden gedurende een voormiddag ondergedompeld in de wereld van de luchtvaart.

 

De klassen werden opgedeeld in 2 groepen waarbij de eerste groep startte met een les fysica, in het bijzonder aerodynamica, gegeven door Ella Schets, zweefvliegpilote bij Vlaams Zweefvliegcentrum Phoenix en tevens studente ‘Luchtvaarttechnologie’ aan de hogeschool VIVES.

 

De tweede groep bracht een bezoek aan het vliegveld van Overboelare. Hier deed instructeur zweefvliegen Tom Geeroms deskundig de werking van een zweefvliegtuig uit de doeken. Daarnaast nam piloot Kris De Schryver hen mee op het vliegveld zelf en legde er de werking met onder andere de startbaan, de symbolen, de meting van de windsnelheid, het opstijgen en aanvliegen uit. Na de pauze wisselden de groepen.

 

De organisatoren van Aviartix ervaarden dat de leerlingen toch wel zeer geboeid waren door de materie en heel wat opstaken tijdens de themadag.

 

Tijdens het bezoek kondigde Kris De Schryver ook de wedstrijd aan waarbij een aantal van de vrouwelijke leerlingen, door het maken van een filmpje waarin ze uitleggen waarom een job iets voor hen zou kunnen zijn, een Aviatrix vip dag kunnen winnen die  zal doorgaan tijdens het jaarlijks opendeurweekend van het vliegveld op 3 en 4 Augustus 2019.

 

De winnaars van de Vipdag worden bekend gemaakt tijdens de 2de fase van het project, de Aviatrix avond, die plaatsvind op 19 maart op de campus van het GO! Atheneum Geraardsbergen. Die avond kunnen alle deelnemers aan de wedstrijd en hun familie ook kennismaken met 4 spreeksters (een piloot, een vliegtuigmecanicien, luchtverkeersleider en meteoroloog)  die dankzij hun passie voor de luchtvaart bijzondere dingen gerealiseerd hebben. Tevens kunnen zij hun vliegkunsten eens uitproberen in een flight simulator.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 feb 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 09 nov 2020

archief