GERAARDSBERGEN - Atheneum is officieel Kraantjeswaterschool

GERAARDSBERGEN - Atheneum is officieel Kraantjeswaterschool

Dsc9328
 

Het GO! Atheneum Geraardsbergen is sinds kort een officiële Kraantjeswaterschool. De school ondertekende het scholencharter van de Watergroep en biedt gratis lekker en gezond kraantjeswater aan.

“Als school hebben we niet enkel de taak om jongeren van kwaliteitsvol onderwijs te voorzien, maar ook om onze leerlingen te stimuleren om een gezonde levensstijl aan te nemen. In juni 2018 lieten we alle frisdrankautomaten op het atheneum ophalen en gingen we aan de slag om de leerlingen een gezond alternatief aan te bieden. Op de speelplaats werd een soort tapinstallatie geïnstalleerd waar leerlingen gratis een fles met kraantjeswater kunnen opvullen. We gingen voor een heel simpel systeem, gebaseerd op een echt kraantje met een compartiment onder zodat er geen water verloren gaat. Om de leerlingen te stimuleren schonk de Vriendenkring van de school aan elke leerling van het derde jaar bovendien een mooie herbruikbare fles”, geeft directeur Brecht Persoons aan.

 

Adjunct-directeur Sonny Van den Stockt vult aan: “Het water moet aan strenge eisen voldoen en de kwaliteit wordt gecontroleerd door de Watergroep. We zijn dus heel fier om de naam van Kraantjeswaterschool aan onze school te kunnen koppelen. En ook onze afvalberg is dankzij dit project enorm geslonken!”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 feb 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 09 nov 2020

archief