GERAARDSBERGEN - Heel wat te beleven op 8ste Stripfestival

GERAARDSBERGEN - Heel wat te beleven op 8ste Stripfestival

224dwfront1w10heel-wat-striptekenaars-op-8ste-stripfestival-
 

Op 10 maart 2019 organiseren de Geraardsbergse Stripvrierden het 8ste stripfestival. Vijftig striptekenaars, van binnen- en buitenland maken hun opwachting in Jeugdcentrum De Spiraal. Van 10u30 tot 17u30 signeren ze hun strips met mooie tekeningen.

 

Tevens zijn er heel wat standen met nieuwe en tweedehands strips, kindergrimme en een stripworkshop voor de kinderen. Deze workshop is in de voormiddag voorbehouden voor de dertig laureaten die meegetekend hebben aan de striptekenwedstrijd, in de namiddag is deze vrij voor alle kinderen. Op de middag de winnaars van de tekenwedstrijd waar leerlingen uit de vierde, vijfde en zesde leerjaren aan deelnamen, bekendgemaakt.

 

Een prachtige expositie met originele platen van Stefano Carloni, een Italiaanse striptekenaar die in 2010 afstudeerde aan Strips Scuola Internazionale di Jesi, is de hele dag te bezichtigen. Stefano werkte voor verschillende Italiaanse huizen: EMI edizioni, Arcadia, Manfont, Moretti Compact, Star Comics. Vanaf 2013 bood hij zijn diensten aan Franstalige uitgevers. Zo tekende hij “Sinclair” op een scenario van Laurent-Frédéric Bollée, en “Wetenschappers”, een serie die is geschreven door Luca Blengino. Hij maakte ook “Clemenceau” een strip die gebaseerd is op een scenario van Renault Dely en storyboards van Christophe Regnault. In 2018 tekent hij het 2de volume van de “Nieuwe wereld” een verhaal van François Armanet en Jean Helpert.

 

Naast  Stefano Carloni  zullen ook heel wat andere buitenlandse auteurs onder andere  uit Servie, Frankrijk, Italië en Nederland aanwezig zijn, maar ook het aanbod van Belgische striptekenaars is zeker ook de moeite waard. Inkom is 3 euro voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mrt 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 09 nov 2020

archief