Dixie Dansercoer bezoekt Atheneum GERAARDSBERGEN

Dixie Dansercoer bezoekt Atheneum GERAARDSBERGEN

1-dixie-met-logo-fonds-der-letteren
 

Met het bezoek van poolreiziger en avonturier Dixie Dansercoer kregen de laatstejaarsleerlingen van het Atheneum een gastspreker voorgeschoteld die de klimaatopwarming, het stijgen van de zeespiegel en het afbrokkelen van de ijskappen met eigen ogen heeft waargenomen. De school kon rekenen op de steun van ‘Het Fonds der Letteren’ om dit bezoek geregeld te krijgen.

 

Dixie Dansercoer was de eerste Belg die zonder bevoorrading de Zuidpool overstak. Deze expeditie kreeg grote internationale weerklank. Maar hij volgde ook het spoor van De Gerlache en Amundsen, erg bekende ontdekkingsreizigers. Met Alain Hubert deed hij tijdens zijn Poolreizen aan wetenschappelijk onderzoek en stond hij mee aan de basis van het oprichten van de Belgische Poolbasis ‘prinses Elizabeth’.

 

Tevens heeft Dixie 28 publicaties op zijn palmares staan, waar de laatste ‘Empowering Outpeerformance (2018)’ waarmee hij aangeeft dat je om je doel te bereiken je kracht en doorzettingsvermogen nodig hebt .

De leerlingen luisterden geboeid naar Dansercoers uiteenzetting, die gestoffeerd was met prachtige beelden van Spitsbergen, Alaska, Antarctica, Groenland en IJsland. Hij had het daarbij natuurlijk ook over het klimaat, een hot item bij uitstek. Zijn observaties zijn van goudwaarde en de jonge KA’ers kunnen nu met nieuwe informatie een genuanceerd debat aangaan.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mrt 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 09 nov 2020

archief