GERAARDSBERGEN - Installatie en eedaflegging nieuwe politieraad is een feit

GERAARDSBERGEN - Installatie en eedaflegging nieuwe politieraad is een feit

Nieuwe-politieraad
 

Dinsdagavond, 19 maart, vond de installatievergadering van de nieuwe politieraad van de politiezone Geraardsbergen/Lierde plaats. De nieuwe raadsleden zullen gedurende de volgende 6 jaar het mandaat van politieraadslid van de politiezone Geraardsbergen/Lierde uitoefenen en in die hoedanigheid zullen ze mee bijdragen aan de organisatie en beheer van de politiezone.

 

De politiezone Geraardsbergen/Lierde is een meergemeentenzone, daarom worden de bevoegdheden van de gemeenteraad inzake beheer en organisatie van het politiekorps uitgeoefend door de politieraad. De politieraad bestaat uit 17 leden en is evenredig samengesteld uit leden van de gemeenteraden van Lierde en Geraardsbergen, en dit op basis van bevolkingscijfers. Burgemeester Guido De Padt van de stad Geraardsbergen en Jurgen Soetens, burgemeester van de gemeente Lierde, zijn van rechtswege lid van de politieraad. Zij worden niet meegerekend in het voornoemde aantal politieraadsleden.

 

Volgende personen werden verkozen als effectief lid of als opvolger van de politieraad: Karla, Bronselaer, Jimmy Colman Villamayor, Pascal Cosyns, Godelieve Dauw, Manu De Backer, Jordy De Borre, Bram De Geeter, Lucretia De Gelas, Hans De Gent, Stephan De Prez, Rudy Frederic, Freddy Galle, Ilse Roggeman, Emma Van der Maelen, Jef Van Der Mynsbrugge, Rurik Van Landuyt en Fernand Van Trimpont

 

De voorzitter van het politiecollege, burgemeester Guido De Padt, riep de verkozen leden van de politieraad op tot de eedaflegging. De politieraad vergadert minimum 4 keer per jaar, waarvan minstens 1 keer per semester. Ook de korpschef en de politiesecretaris wonen de vergadering bij. De zittingen van de politieraad bestaan uit een openbare zitting en een eventuele geheime zitting. Het openbare gedeelte bevat alle algemene onderwerpen zoals aankopen, begroting,… Agendapunten die over personen gaan en een rechtstreekse invloed hebben op hun privacy (bijvoorbeeld bevordering, ontslag,… ) worden behandeld in de geheime zitting.

 

Punten die gisteren reeds op de agenda stonden waren onder meer de aankoop van 2 voertuigen voor de ‘Buurtpolitie’ en het vacant verklaren van 5 functies voor inspecteur en 1 functie voor hoofdinspecteur verspreid over de verschillende diensten van het korps van Geraardsbergen/Lierde.

 

‘Na inspanning volgt ontspanning’. Daarom werd er na de zitting ook tijd uitgetrokken om – bij een hapje en een drankje – na te praten in het bijzijn van de aanwezigen waaronder ook de vrijwilligers waarmee politie Geraardsbergen/Lierde samenwerkt inzake diefstalpreventie.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mrt 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief