Rotary GERAARDSBERGEN hield 23ste Dinner Dance Party

Rotary GERAARDSBERGEN hield 23ste Dinner Dance Party

Dsc0113
 

De serviceclub Rotary Geraardsbergen hield in salons Mantovani in Oudenaarde zijn 23ste Dinner Dance Party. Het fundraising project lokte heel wat genodigden die na het  heerlijke avondmaal al snel de weg naar de dansvloer vonden.

 

Bij de aanvang van het avondfeest vertelde voorzitter Bernard Carion Rotary een wereldwijde organisatie is van meer dan 1,2 miljoen vertegenwoordigers uit de zakenwereld en uit de vrije beroepen die humanitair dienstbetoon biedt, hoogstaande ethische normen in het zakelijk en professioneel leven aanmoedigt en werkt aan de opbouw van goodwill en vrede in de wereld. Dat is in Rotary Geraardsbergen niet anders.

 

“Weinigen herinneren zich waarschijnlijk nog het nieuws van 28 september 2018. Een aardbeving met daarop volgende tsunami verwoest de Indonesische golf van Palu. 2.250 doden, 5.000 vermisten en 200.000 daklozen. Lokale Indonesische Rotary districten melden ons de allerhoogste nood aan degelijke huisvesting aangezien tenten geen bescherming boden tegen het aankomende regenseizoen. Dankzij de hulp van talrijke Rotaryclubs waaronder de onze, heeft het rampenfonds van “Ziekenhuizen zonder Grenzen” de constructie van een honderdtal snelbouw huizen kunnen financieren en zo honderden gezinnen geholpen hun leven terug op de sporen te zetten.

 

Maar we dragen vooral regionaal graag ons steentje bij en zetten daarvoor graag in op milieu, jeugd, educatie, gezondheidszorg en op de bestrijding van armoede.” zegt Bernard.

 

“In september 2018 namen we voor de eerste keer deel aan het wereldwijde initiatief World Cleanup Day. Met een vijftiental enthousiaste leden, familie en sympathisanten hebben we op enkele uren tijd 1.250 liter zwerfaval verzameld. Dit initiatief wensen we jaarlijks te herhalen.

 

In oktober wordt beslist de ouders van de 6-jarige zwaar gehandicapte Stijn een jaar lang financieel te ondersteunen in de aanschaf van zijn dagelijkse sondevoeding en bijhorende apparatuur.

 

In november slaan de Rotary clubs van Geraardsbergen en Lessen de handen in elkaar met Natuurpunt om langs de Dender in Overboelare een aanplanting te doen van twee bij-vriendelijke houtkanten met autochtone bomen en struiken. Een actie die kadert in de doelstelling van Rotary International om wereldwijd meer dan 1,2 miljoen bomen te planten.

 

Begin december schonk Rotary Geraardsbergen sportmateriaal, waaronder een volledige spelersuitrusting aan de spelers van de G-voetbalploeg van VK Jong Geraardsbergen.

 

G-voetbal is voetbal waarin een paar aanpassingen zijn verricht om het spelers met een verstandelijke of lichamelijke beperking mogelijk te maken om te voetballen.

 

In december geeft onze club zes goedgevulde behangkoffers cadeau gedaan aan de richting Schilderen en Decoratie van het GO! Atheneum Geraardsbergen. Deze behangkoffers bevatten noodzakelijke werktuigen voor de moderne schilders leerling.

 

Eind december steunden we, samen met andere serviceclubs uit de regio, het kerstfeest dat werd georganiseerd door het OCMW-wijkcentrum De Poort en Welzijnsschakel Steksken. Tot slot was december 2018 ook de maand waarin we traditiegetrouw (78) kerstpakketten hebben bedeeld in Geraardsbergen.”

 

In april organiseren de lokale Rotary club samen met Unizo Geraardsbergen, BDO en Audi Garage Avau een netwerkmeeting voor de jeugd met een spreker over Cybersecurity.

 

Ook in mei zal de Fellowship Cycling To Serve vertegenwoordiger Danny Hellinckx de opbrengst van zijn 4-daagse wielerevenement integraal aanwenden voor G-Foot (G-Voetbal), End Polio Now en Hoofdzaak er is hoop.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mrt 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief