GERAARDSBERGEN - Aviatrix-avond was een groot succes

GERAARDSBERGEN - Aviatrix-avond was een groot succes

Dsc0209_verkleind
 

Het Aviatrix-evenement georganiseerd door GO! Atheneum Geraardsbergen, Tailwheel Meet en Zweefvliegcentrum Phoenix dinsdagavond, was een groot succes. Gedurende twee uur werden de aanwezigen ingewijd tot de wereld van de luchtvaart door enthousiaste sprekers, ditmaal allemaal vrouwen.

 

De opzet van Aviatrix was om jongeren warm te maken voor de luchtvaart. Aangezien het aandeel vrouwen in deze sector enorm laag ligt, waren zij de primaire doelgroep. In eerste instantie kregen de leerlingen van het Atheneum eerder dit schooljaar al een les aerodynamica, gegeven door Ella Scherts. Diezelfde dag brachten ze ook een bezoek aan het vliegcentrum in Overboelare.

 

Tijdens de Aviatrix-avond die dinsdag plaatsvond, kwamen 5 spreeksters langs die allen een zeer specifieke functie bekleden binnen de luchtvaart. De spits werd afgebeten door Katia Defranq die als captain aan de slag is bij TUI. Nadien namen Lauren Aelaerts, meteorologe bij de Belgische Luchtmacht, en Hilde Dekleermaeker, werkzaam als luchtverkeersleider bij Skeyes, het woord. Marie-Lines Jacques wist het publiek te inspireren met haar studieloopbaan in Amerika en is nu aan de slag als Power Plant Engineer bij Safran, waar ze verantwoordelijk is voor de technische zijde van vliegtuigmotoren. Ten slotte wierp Gaëlle Coppin met de aanwezigen nog een blik op haar job als technisch officier bij de Luchtmacht, waardoor ze onder andere instaat voor het onderhoud van de F16’s.

 

Aan het einde van de avond gingen Joya Denie, Nele Spriet en Arthur De Backer aan de haal met een VIP-arrangement voor de opendeurdag van Zweefvliegcentrum Phoenix. De leerlingen maakten samen een origineel filmpje waarin ze uit de doeken deden waarom een job in de luchtvaart hun ding zou kunnen zijn.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mrt 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief