Kroatische stage-ervaring voor leerlingen Techniek-Wetenschappen GO! Atheneum GERAARDSBERGEN

Kroatische stage-ervaring voor leerlingen Techniek-Wetenschappen GO! Atheneum GERAARDSBERGEN

54278502_10214872725544572_7105390970182565888_n
 

Julie De Wulf, Célia Gosselin, Haru Heimberg en Max Tinoco uit de richting ‘Techniek-Wetenschappen’ van het GO! Atheneum Geraardsbergen, vlogen voor twee weken naar het eiland Krk (Kroatië) waar ze stage liepen bij een groot afvalbedrijf uit de regio, ‘Ponikve Eko Otok Krk’. Onder begeleiding van Mevrouw Alexandra De Clercq kregen de leerlingen de volledige verantwoordelijkheid over hun Erasmus+-programma.

 

“Vanuit België gingen we zelf op zoek naar een appartement en regelden we onder andere vervoer. Twee weken lang maakten we deel uit van het Kroatische team en voerden we chemische proeven uit in het afvalbedrijf. We controleerden ook de kwaliteit van het water na een bezoek aan de verschillende watercentrales. Daarnaast konden we ook actief deelnemen aan de sensibiliseringsacties die het bedrijf op het eiland Krk uitvoert. Wanneer je als inwoner bijvoorbeeld verkeerd sorteert, word je hierop gewezen door de vuilnismannen. Natuurlijk proefden we ook van de Kroatische cultuur en hebben we de prachtige en zuivere natuur van het eiland ontdekt”, lichtten de vier enthousiast toe.

 

Volgend jaar trekken de leerlingen die dit schooljaar in de klas 5 Techniek-Wetenschappen zitten ook voor een tweeweekse stage naar het Kroatische eiland.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mrt 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief