GERAARDSBERGEN - Horizon vierde veertigste verjaardag

GERAARDSBERGEN - Horizon vierde veertigste verjaardag

Dsc0295
 

Horizon, het centrum voor ambulante revalidatie vierde zijn veertigste verjaardag. In de gebouwen van Horizon, gelegen aan de Oudenaardsestraat, kunnen patiënten terecht voor onder meer de ambulante behandeling van hoorproblemen, dyslexie, niet aangeboren hersenletsel, autisme en ADHD.

 

Om te tonen hoe Horizon de revalidatie van de patiënten aanpakt waren er tijdens de opendeur heel wat actieve workshops met als bedoeling de bezoekers zelf te laten ervaren wat het is om een psychisch- of een auditief probleem te hebben. Zo kon men bijvoorbeeld ervaren wat het is om slechthorend te zijn en een hoorapparaat werkt. Er waren videogetuigenissen, een speciale bril simuleerde dronkenschap en een weerbaarheidstraining toonde aan  hoe gewerkt wordt aan het herwinnen van het zelfrespect.

 

Enorme wachtlijsten

“Er zijn steeds meer psychische problemen maar de overheid heeft in 1997 een beperkende maatregel vastgelegd zodat we maar 20.000 behandelingen per jaar mogen uitvoeren. Daarbij komt nog eens dat bij kinderen de complexiteit van de stoornissen de laatste jaren fors gestegen is. Dit komt onder meer via en door de sociale media. Door dit medium komt er heel wat op hen af en dat is soms te veel om te verwerken.”, legt Erwin Franceus uit. “We hebben nu een wachtlijst van honderd mensen en dat is frustrerend omdat we ze niet meteen kunnen helpen met hun probleem. We hebben nu al vijftig personeelsleden maar zouden er zeker nog minstens vijf bijkomend kunnen aanwerven als we meer behandelingen mochten uitvoeren.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 apr 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief