GERAARDSBERGEN - Babaken Pis trekt reuzenseizoen op gang

GERAARDSBERGEN - Babaken Pis trekt reuzenseizoen op gang

224dwfront-w18babaken-pis-trekt-reuzenseizoen-op-gang
 

Met Krakelingen werden de Geraardsbergse reuzen uit hun winterslaap gehaald. Na deze voor de reuzengilde voorjaarsklassieker, werd het reuzenseizoen met witte doderdag echt helemaal op gang getrokken.

 

Witte donderdag baande Babaken Pis zich dansend en plassend een weg door het winkelcentrum. Voor de editie van Hapje Tapje waar handelaars klanten extra verwennen, van dit jaar koos het verenigd handelscentrum als thema Manneken Pis. Gezien dit jaar een feestjaar is voor het oudste manneken van Geraardsbergen was de samenwerking tussen het verenigd handelscentrum en de Broederschap van het Geraardsbergs Manneken- Pis snel beklonken. Niet alleen was het plassend ventje alom aanwezig zijn in de winkelstraten en vitrines, maar ook de reuzengilde tekent present met haar plassende reuen werd hij officieel opgenomen als ambassadeur van ons Geraardsbergs Manneken Pis.

 

Maar ook met de ‘De Dag van de Mattentaart’, tevens de aftrap van het toeristisch seizoen tekende de reuzenfamilie aanwezig.

 

‘We hebben de laatste weken al heel wat oefenmomenten ingelast om het dansen met de reuzen te oefenen. ‘De Dag van de Mattentaart’ werd als het ware een ‘open training’ en lieten de dragers  op de deuntjes van de fanfare  zien hoe ver ze al stonden dansgewijs.’ zegt voorzitter Robin Ronsijn.’ Tevens mocht de reuzengilde uit hnde van schepen van Toerisme ann Panis ook hun nieuwe banier in ontvangst nemen.

 

Het belooft weer een druk seizoen te worden voor onze reuzendragers. Op de agenda staan nog activiteiten zoals het slotfeest voor 30 jaar Boogie Woogie, de Internationale Reuzenstoet, deTour de France, de Meiboomplanting te Brussel, de Processie van Plaisance en aanwezigheid op de ‘End of Summer Party @De Komlamour.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 apr 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy Godaert | 04 dec 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy Godaert | 18 nov 2019

archief