GERAARDSBERGEN - Heel wat te beleven tijdens de Dag Van De Mattentaart

GERAARDSBERGEN - Heel wat te beleven tijdens de Dag Van De Mattentaart

Dsc1205
 

Als opener van het toeristisch seizoen had in de voormalige kerk van het Oude Hospitaal in Geraardsbergen het 41ste Kapittel van de Geraardsbergse Mattentaart plaats.

 

Na de verwelkoming door Prince Roger Flamant werden 12 nieuwe ambassadeurs van de Mattentaart opgenomen.

 

Ex-gouverneur Jan Briers, Dean De Smet (Broederschap Manneken-Pis), Michel Vanderhasselt (Burgemeester van Ternat, Tine Van Trimpont (Toeristische dienst), Geert Van Asbroeck (zaakvoerder), Ria Maes (uit Diksmuide),Jacques ’t Kindt (Confrerie Valère uit Gavere), Reinoud Henkens (ex-medewerker Toeristische diensr en kunstacademie), Geert Gyselinck (Confrerie van de Roze Olifant), wijnkenner Stefan Lemahiieu, jeneverproducent Kaat Vanherck en Manu Lison (Specialist Giesbaargs dialect) werden tort ambassdeur geslgen.

 

Na het Kapittel trok het gezelschap naar de Markt voor de opening van de Dag Van de Mattentaart en het toeristisch seizoen. Op de Markt viel heel wat te beleven. Zo hield de wandelclub De Padstappers haar Mattentaartentocht, waren er demonstraties waarbij de bezoeker kwam te weten hoe een mattentaart gemaakt wordt. Tevens was er streekproductenmarkt waar Acker & Go Distillery haar nieuwe mattentaartenlikeur voorstelde. Ook het reuzentrio maakte zijn opwachting en op gingen al dansend op deuntjes van de fanfare de Markt rond. De reuzendragers mochten uit handen van schepen van toerisme Ann Panis ook hun nieuwe banier ontvangen. De dag werd afgesloten met de traditionele mattentartenworp, waarbij de gelukkige die de winnende mattentaart gree, een waardebon van 50€ in ontvangst mocht nemen

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 apr 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief