GERAARDSBERGEN - Laatstejaars BSO geven praktijklessen aan leerkrachten tijdens ‘Roefeldag van het Atheneum’

GERAARDSBERGEN - Laatstejaars BSO geven praktijklessen aan leerkrachten tijdens ‘Roefeldag van het Atheneum’

Dsc0259
 

De laatstejaarsstudenten uit de BSO-richtingen draaiden de rollen op het GO! Atheneum Geraardsbergen één dag volledig om. Ze organiseerden een ‘roefeldag’ waarbij leerkrachten een praktijkles konden volgen in de richtingen Houtbewerking, Carrosserie, Elektriciteit en Schilderen en Decoratie.

 

De grote switch zorgde ervoor dat leerkrachten die gespecialiseerd zijn in Nederlands, zedenleer of bijvoorbeeld aardrijkskunde opeens leerden hoe ze iets aan elkaar kunnen lassen of hoe ze een band op een correcte manier moeten vervangen, maar ze konden evenzeer de afdeling elektriciteit ontdekken en een zenuwspiraal ontwerpen, een kaasplank maken in de houtafdeling of een schilderwerk maken.

 

De leerlingen zelf waren uiterst tevreden aan het einde van de dag: “Op het einde krijgt elke deelnemer een brevet voor het volgen van de workshop. Het is heel leuk dat wij de leerkrachten eens iets kunnen bijbrengen en dat zij ons vakmanschap ontdekken.”

 

Ook de leerkrachten waren enorm enthousiast en hebben heel wat bijgeleerd over domeinen waar ze zelf weinig voeling mee hebben. Deze activiteit zorgde ongetwijfeld ook voor een boost van zelfvertrouwen bij de leerlingen uit de BSO-richtingen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mei 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief