GERAARDSBERGEN - Kangoeroes GO! Centrum vallen in de prijzen bij Zuidpool experiment

GERAARDSBERGEN - Kangoeroes GO! Centrum vallen in de prijzen bij Zuidpool experiment

South-pole-1
 

De kangoeroes van GO! Centrum namen deel aan een internationale wetenschapswedstrijd. “Het doel was om een experiment te bedenken dat school werkt, maar dat een ander resultaat zal geven wanneer het herhaald wordt op de Zuidpool. De leerlingen moeten vertellen wat ze verwachten dat anders zal zijn en waarom ze dat denken.” Licht juf Ineke De Nauw het STEM- project toe.

 

Waarom zouden dingen anders werken op Antarctica en specifiek op de geografische

 

Zuidpool? Het is er extreem koud en droog, het aardmagnetisch veld is er sterk, er ligt maar liefst 3 km ijs, … . Een heel scala mogelijkheden dus!

 

De wedstrijd werd georganiseerd i.s.m. de lokale onderzoeksgroepen van IceCube, die instaan voor de professionele jury die bepaalt welke experimenten geselecteerd worden, alsook voor de uitvoering van het experiment op de Zuidpool. Als kers op de taart werd een beurs georganiseerd op de VUB, waar alle deelnemende scholen hun project aan mekaar voorstelden.

 

“Onze kangoeroes vielen daarbij in de prijzen! Ze haalden de prijs voor beste presentatie! We zijn als school bijzonder trots op de prestatie!”, glundert directeur Stijn Haegeman.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mei 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy Godaert | 23 mei 2020

archief