GERAARDSBERGEN - Nieuwe studeerruimte in de fietskerk van Onkerzele

GERAARDSBERGEN - Nieuwe studeerruimte in de fietskerk van Onkerzele

Img_3814
 

Samen studeren zit in de lift. Niet alle jongeren hebben de kans om een geschikte ruimte te vinden om te studeren. Of sommige jongeren leren beter in een gemeenschappelijke ruimte, maar dienen daarom de blok door te brengen in de stad waar ze studeren.

 

“In Geraardsbergen wordt op de vraag van de studenten ingegaan door het inrichten van studeerruimtes. Studenten konden reeds terecht in jeugdcentrum de spiraal en de kerk van Zarlardinge. Vanaf nu stelt ook de kerk van Onkerzele haar deuren open voor de studenten” laat schepen van jeugd en onderwijs Fernand Van Trimpont weten. “Op die manier zorgen we ook in de deelgemeenten voor zulk aanbod”

 

Daniel De Ron, voorzitter van de kerkraad, vult aan: “Dit nieuw initiatief speelt tevens in op een nuttig, zinvol, duurzaam en gedragen nevengebruik van onze kerk. We vinden het belangrijk dat ons kerkgebouw door de lokale gemeenschap goed wordt gebruikt.”

 

De kerk van Onkerzele is elke dag beschikbaar voor de studenten van 7u30 tot 22u. Elke student zit aan een aparte tafel in de zijbeuk van de kerk. Er is gezorgd voor gratis Wifi, koffie en water.

 

“Met deze 3de studeerruimte willen we onze Geraardsbergse studenten aan de hogeschool of universiteit ondersteunen in hun studies, zodat ze optimale kansen hebben om (af) te studeren”, besluit schepen van jeugd Fernand Van Trimpont

 

Meer informatie is te verkrijgen bij de jeugddienst of via de facebookgroep “studeren in Geraardsbergen”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy Godaert | 23 mei 2020

archief