Rotary GERAARDSBERGEN hield 4 daags wielertreffen

Rotary GERAARDSBERGEN hield 4 daags wielertreffen

Dsc2558
 

Voor het Rotary International Fellowship Cycling to Serve, een internationale vriendenkring met een passie voor fietsen, organiseerde de Belgische vertegenwoordiger Danny Hellinckx en zijn team een 4-daags treffen. Als centraal punt werd gekozen voor Het Centrum Van de Ronde Van Vlaanderen, in Oudenaarde waar in samenwerking met de brasserie Het Pelotoncafé de deelnemers ondergedompeld werden in het mekka van de Vlaamse Ardennen. 4 prachtige tochten in de regio van de Zwalmvallei, de Ronde Van Vlaanderen, Les Pays des Collines en als toetje nog een Schelde rit tot Doornik stonden op het rijk gevulde programma. In parallel, een cultureel programma, doch lokaal uitgewerkt, waarbij de Belgische specialiteiten werden aangeprezen.

 

Een rit doorheen de Vlaamse Ardennen kan niet zonder passage op de Muur in Geraardsbergen, de thuisbasis van de Rotaryclub Geraardsbergen. Bar Gidon op de Markt kreeg alle deelnemers op bezoek die werden opgewacht door voorzitter Bernard Carion.

 

Zaterdagavond, traditiegetrouw het galadinner, weerom gespekt met Belgische gerechten en bieren (!), werd gesmaakt door onze nieuwe Flandriens. Men zal met andere ogen ijken naar de volgende Ronde Van Vlaanderen!

 

Opbrengsten van dit evenement werden geschonken aan het Rotary Foundation programma End Of Polio (waarbij elke gestorte dollar verdrievoudigd wordt door de Bill and Melinda Gates foundation), Hoofdzaak er is Hoop (onderzoeksbeurs) en het lokale Geraardsbergse project G-Voetbal (iedereen kan votballen). Service above Self; ten dienste van anderen is nog steeds het credo van Rotary International.

 

Hiermee sluiten we een boeiend Rotaryjaar af – Be the inspiration

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jun 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 16 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Marc Colpaert | 01 sep 2020

archief